Дженифър Лопес е пример за силна и независима жена; Снимка: Getty Images

Отдавна жените и мъжете не са разделени на „слабия и силния пол“. С течение на годините и новия начин на живот много дами изземат голяма част от иначе мъжките функции. От друга страна, някои господа също предпочитат да се държат по начин, който преди е бил смятан за типично женски.

Само един от многото примери е, че според официалните данни все повече бащи предпочитат да останат вкъщи и да гледат детето, докато майките се връщат на работното място.

Независими жени има и всъщност техният брой постоянно расте. Това са дами, които не разчитат на някой мъж да се грижи за тях и които поемат живота си изцяло в свои ръце. Едва ли има човек, който може да казва кое е правилно и кое не. В крайна сметка всеки трябва да живее живота си по начина, по който желае, стига да не пречи на останалите.

Много хора все още обаче не разбират, че всяка жена има право на избор и дават своите съвети, с които искат да помогнат. Ето и кои са някои от най-дразнещите напътствия, които независимите жени са уморени да чуват:

1. „Не бъди кариеристка“. В много отношения представителките на нежния пол могат да се справят по-успешно с шефския пост. Грешно е да се мисли, че лидерите могат да бъдат само мъже и че жените нямат право да заемат управленски позиции.

2. „Не чакай прекалено дълго и си намери някой“. Има много причини, заради които една жена може да е необвързана. Може би в момента тя иска да се съсредоточи върху работата си или желае „просто да си намери някой“, за да не бъде сама.

3. „Не си губи времето в работа“. Всеки човек има различно виждане върху това кое си струва и кое не. Нека оставим хората сами да взимат решения за своя живот.

4. „Не бъди емоционална на работа“. Едва ли някоя жена с професионални цели и амбиции ще си позволи емоциите да повлияят на нейното развитие.

5. „Бъди дама“. Това, че една жена е независима и не разчита на мъжа до нея да ѝ помага за много неща, не означава, че тя губи своя женски пол, маниери и мислене.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase