Кадър от филма "Monte Carlo"; Снимка: outnow.ch

Вие може да бъдете всичко, което поискате, но не и всеки, когото пожелаете. Можете да бъдете учени, готвачи, танцьори, предприемачи, писатели, художници, астронавти, но истината е, че всъщност нямате друг избор, освен да бъдете самите себе си.

Много хора се опитват да бъдат някой друг, но в крайна сметка рано или късно се провалят. Единственият и най-мъдър избор, който може да направите, е да обикнете своята същност и да не се опитвате да имитирате някоя чужда.

Опознайте себе си и намерете начин да акцентирате върху положителните си черти и да работите за подобряване на лошите.

Само по този начин ще бъдете или поне ще се доближите до човека, който искате да бъдете. Ето и причините, заради които не си струва да се преструвате на някой, който всъщност не сте:

1. Почти със сигурност ще се провалите. Да се правите на някой, който всъщност не сте, никак не е лесна работа. Този вид трансформация обикновено не е устойчива и възможностите за провал са много повече от тези за успех. Освен това съществуват безброй ситуации, за които вие няма да бъдете подготвени и ще трябва да покажете истинската си същност.

2. Ако все пак успеете, със сигурност няма да бъдете щастливи. Тъй като вие постоянно ще трябва да потискате някои свои черти и да акцентирате върху такива, които не ви карат да се чувствате удобно. По този начин вие си създавате огромно вътрешно напрежение – постоянно трябва да мислите по неестествен за вас начин, да действате, както не бихте постъпили и т.н.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase