Красавецът Иън Сомърхолдър не може да се задържи с една жена дълго време; Снимка: Getty Images

Има един тип хора (и мъже, и жени), които - искат или не искат, практикуват т. нар. "серийна моногамия". Казано с други думи, те си хващат сериозно гадже, ходят известно време с него, но по някаква причина връзката в крайна сметка се разпада.

Те се чудят на последователния си лош късмет в любовта и не могат да разберат къде точно грешат. А много е възможно проблемът да е у самите тях. Звучи ли ви познато? Ако е така, ето и осем вероятни причини, поради които връзките ви не оцеляват във времето:

1. Обичате да отлагате

Има един тип хора, които смятат, че първо трябва да опознаят максимално себе си и да постигнат мечтите си, преди да се врекат във вечна вярност на своя партньор. Поради тази причина те така и никога не се задълбочават прекалено много в любовните си отношения и намират начини да протакат фазата "гаджета" толкова дълго, че на партньора им накрая му писва. Имайте предвид, че понякога подходящият партньор може да ви помогне да достигнете мечтите си и да станете най-добрата версия на самия себе си.

2. Не знаете какво искате

Ако непрекъснато намирате кусури на половинките си от сорта - има секси тяло, но не е интелигентна, забавна е, но е леко закръглена и т.н., вие никога няма да намерите идеалния партньор. Разберете, че не можете да имате всичко - никой не е съвършен. Направете списък на петте най-важни качества, които търсите в потенциалната си бъдеща половинка и се придържайте към тях.

3. Държите въдицата си във водата

Част от проблема ви може би е в това, че никога не искате да ограничавате възможностите си и затова държите мрежата си във водата (за да уловите някоя нова рибка), въпреки че си имате гадже в момента. Може би този подход четка егото ви, но не ви дава кой знае колко по-добри шансове. Да късаш с гадже след гадже е по-скоро изморително.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase