Снимка: outnow.ch
fallback

Много от нас се натъжават с отминаването на лятото. Хубавите преживявания и прекрасните, зареждащи спомени от ваканционните пътувания и почивки, постепенно започват да избледняват в сивото ежедневие.

Дори да сте направили преход през Южна Америка, да сте достигнали Мачу Пикчу, да сте се качили на слон в Индия или да сте се радвали на гледката от върха на Айфеловата кула, днес вече сте на бюрото си с поглед вперен в компютъра и купища задачи, които ви чакат.

Летните пътешествия са зад гърба ви, приключението вече е свършило и ви се налага да се върнете в реалността. За някои хора е облекчение, че отново са си у дома при семейството и приятелите, че отново си спят в удобното легло и че са заобиколени от познати гледки, без изненади.

Други хора обаче започват да страдат от посттравматично стресово разстройство. Те се чувстват мрачни, самотни и уморени, а не отпочинали. Факт е, че пътуванията извън собствената ни страна ни помагат да се превърнем в по-свободомислещи хора, разширявайки хоризонтите ни, но като се върнем у дома, никой не очаква от нас да се държим различно, точно обратното е.

Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да се справите с тъгата след края на отпускарския сезон, изпълнен с пътувания:

1. Преоткрийте дома си. Обърнете по-голямо внимание на мястото, където живеете. Погледнете дома си с очите на турист – белезите, нюансите и странностите, които го правят уникален. Насладете се на всички свои ценни предмети и сувенири. Ако трябва разместете мебелите си, така че да създадете една по-нова обстановка.

2. Върнете се към социалния си живот. Обадете се на близките си и на най-специалните хора в живота ви и се опитайте да наваксате ценното време, което сте пропуснали заедно, докато ви е нямало. Насладете се на специално време с най-добрите си приятели и с членовете на семейството си, разказвайки им своите спомени от лятото. Хората, които наистина ви обичат, ще бъдат истински заинтригувани да чуят вашите истории.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 9 години

Бедността и простотията не успяха да ме накарат да емигрирам, но гадното време в тази страна определено е на път да го направи.

14

да да

преди 9 години

Радвам се, че идва красивата Златна есен защото след нея следва снежната зима с камината, свинското, виното и страстните нощи под дебелото одеяло. Но най-много ме радва, че скоро след това се завръща ЛЯТОТО.

13

mm

преди 9 години

то пък едно лято...мухлясахме от дъждове

fallback