Снимка: photl.com
Успехът на една компания зависи от много фактори. Едни от тях са служителите, които трябва да работят с хъс и желание, за да се получава всичко по възможно най-добрия начин и съответно – резултатите също да са най-добрите.

Понякога работещите имат нужда от мотивация и в много случаи тя трябва да бъде различна от парите. Много изследвания сочат, че за голяма част от служителите заплащането не е най-важното, когато става въпрос за избор на работа.

Ако вие сте в позицията на шеф и имате задачата да ръководите екип от служители, ето няколко идеи, с чиято помощ може да провокирате творчеството на своите подчинени:

1. Разширете знанията им.

За да насърчите своите служители да работят по-креативно, накарайте ги да разширят своите знания. Купувайте книги и списания, свързани с вашата ниша, но и същевременно включващи нови неща. Оставяйте интересните материали в офиса и обсъждайте прочетеното със своите служители. Предполага се, че те ще имат желание да прочетат нещо ново, което до някаква степен е свързано с тяхната работа.

2. Направете офиса си по-уютен.

Сложете картини, мотивиращи цитати, снимки от служебни партита и т. н. Работното място е много важно – то трябва да бъде достатъчно уютно, за да се чувстват служителите добре в него. Само в хубава атмосфера човек може да даде максимума от себе си.

Останалите съвети може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase