Снимка: outnow.ch

Повечето шефове не са любимци на своите служители, така че вероятността и вие да не харесвате своя работодател е много голяма. Всъщност подобна ситуация не е изненада за никого, защото винаги е имало негласно разделение на отбори между служители и шеф/шефове.

Всъщност работата за човек, когото изобщо не харесвате, е вид предизвикателство, дори за най-големите професионалисти. И същевременно едно от най-неприятните неща, които могат да убият удоволствието ви от иначе приятната работа.

Все пак медалът има и две страни. Може да бъде страхотно обучение да работите с шеф, когото изобщо не харесвате, но само при едно условие – трябва да подходите с правилната нагласа. Ето причините, заради които трябва да обичате шефа си, когото всъщност мразите:

1. Личностно себеопознаване. В подобна ситуация може да научите много за своята личност, което само по себе си е достатъчен бонус. Опитайте се да си отговорите често на няколко въпроса, те със сигурност ще ви накарат да се замислите за много неща.

Ето ги и тях:
- Защо този човек ви изнервя?
- Какви ценности нарушава?
- По какъв начин вие може да допринасяте за тази ситуация?
- Какво наистина искате от своя шеф? Възможно ли е да имате по-големи очаквания от редното?
- Какъв лидер щяхте да бъдете вие?

2. Практика. Работният свят е пълен с несимпатични хора. И не става въпрос за техния външен вид, а начин на мислене и най-вече поведение. Така че да имате неприятен шеф е страхотна практика, която ще ви направи подготвени за подобни ситуации в бъдеще. С шеф, когото не харесвате, вие упражнявате своето търпение и способността ви да не приемате нещата твърде лично. С практиката всичко става по-лесно.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase