Снимка: Outnow.ch

Езикът на тялото може да ни каже много неща, дори когато думите липсват. Свикнали сме да смятаме, че жените изпращат повече кодирани сигнали чрез тялото си, но и при мъжете не са никак малко.

Разликата между мъжете и жените е, че мъжете често правят тези жестове по-първично и несъзнателно, за разлика от жените и ако се научим да ги разчитаме и да им обръщаме внимание, ще разберем много повече за отношението им към нас.

Ръце в джобовете – незаинтересованост или притеснение

Това обикновено означава, че мъжът не е заинтересован от вас. Но в някои случаи може да подсказва и за притеснение. Ако сте грабнати от този младеж, задълбочете разговора и ще си проличи.

Ръце на колана - „Искам те сега!“

Ако ръцете му стоят с окачени палци на колана, това означава, че най-вероятно през главата му минават палави мисли. Той се опитва да заеме възможно най-привлекателната поза, която мъж може да заеме, за да ви омае.

Ръка на устата - „Не съм сигурен дали е добра идея...“

По принцип поставянето на ръката върху устните означава, че човек не е съвсем сигурен какви действия да предприеме. Ако половинката ви кима и се съгласява с това, което казвате или искате, но поставя ръцете си някъде по лицето и най-вече на устата, това означава, че действително не е съвсем съгласен и има резерви.

Останалите жестове разгадайте в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase