Кадър от филма "Параноя"; Снимка: outnow.ch

Едва ли има универсална възраст, в която е добре човек да сключи брак. Ако имаше такава, която гарантира щастлив семеен живот и никакъв шанс за развод, то 99% от жените и мъжете щяха да вървят към олтара именно тогава. Всичко е въпрос на личен избор – някои хора избират да се оженят по-рано, докато други изкачват момента или правилния партньор.

Факт е обаче, че сегашното поколение не мисли и не постъпва като предходното. Докато майките ни са се омъжвали и раждали в началото на 20-те, сега тази възраст е прекалено ранна за голяма част от съвременните млади дами. Повечето представителки на нежния пол искат да изчакат с брака, поне докато не навършат 30 години.

Защо това е така и какви са причините, заради които жените не трябва да се опитват да си намират съпруг, докато са още на 20 плюс:

1. Няма смисъл от бързане. Ако хората живееха до 50 години, има защо да искат да се женят по-рано. Но след като средната продължителност на живота е около 75 години, то 30 години не звучат толкова страшно, нали? След като всички социални срокове като влизане в университет, намиране на работа и преместване в отделно жилище са с променящи се времеви рамки, то защо бракът трябва да бъде фиксиран? Никак не изглежда честно!

2. 20-годишните постоянно се променят. Макар че е хубаво да имате човек до себе си, с когото да израствате заедно, то животът показва, че в повечето пъти партньорите израстват и се развиват, но в различни посоки. Често се получава така, че само след няколко прекарани години с някого, вие осъзнавате, че това вече не е човекът, в когото сте се влюбили първоначално. В крайна сметка 20-те години са времето, в което човек се формира като зряла личност със своите ценности, разбирания, желания и т.н. Как може да обвържете живота си с някого, преди да разберете какъв точно искате да бъде той?

Oще по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase