Kадър от филма "Мъж на ръба"; Снимка: outnow.ch

На върха е много самотно. Когато човек се развива успешно, той привлича вниманието както на хора, които му се възхищават, така и на други, които го гледат скептично. Парите и успехът, за съжаление, често идват ръка за ръка със солидно количество завист и омраза. Тя е особено осезаема в онлайн пространството, където всеки може да лее жлъчни коментари напълно анонимно.

Ако искате да се предпазите от завистта и омразата, най-доброто нещо, което можете да направите, е, да се опитате да привличате по-малко внимание към себе си, да бъдете по-скромни и дискретни относно хубавия си живот и професионален успех.

Тук са 4 неща, които са доста характерни за критиците и скептиците, известни като „хейтъри“ в интернет:

1. Повечето от тях са от лагера на губещите. Повечето скептици и/или хора, които завиждат на успеха на другите, са страхливци, които не са сигурни в собствените си сили и възможности. В същото време те не са готови да признаят, нито пък да уважават чуждия успех. Защо тогава да им обръщате внимание?

2. Критиците и скептиците са само зрители. Зрителите рядко имат успех в живота си, защото са твърде заети да гледат как протича животът на по-успешните от тях хора, които действат, а не стоят пасивно. Оставете зрителите да си зяпат и не четете жлъчните им коментари

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase