Снимка: photl.com
fallback

Общуването между син и баща има своите неписани правила. Моменти, в които малкият и големият мъж се учат един от друг. На какво трябва да научи всеки баща своя син от мига, в който го поеме в ръцете си? 

Кое освен самочувствието, доброто образование, непрестанното изучаване на света и креативността играе роля във възпитанието на един бъдещ мъж може да прочетете в следващите редове. 

Научете го на отговорност 

Отговорността е един от най-важните фактори в живота и нещо, което винаги се очаква от един мъж, било то и малък. Отговорност към семейството, към работата, към дадената дума. 

Научете сина си да държи на обещанията си, да умее да признава грешките и провалите си, но в същото време да проявява гъвкавост, за да може лесно да излезе от трудната ситуация. 

Как да се ръкува 

В наши дни езикът на тялото е нещо, на което се обръща все по-голямо внимание. Ръкостискането винаги подсказва какъв човек стои срещу вас. Не забравяйте да го научите, че по ръкостискането посрещат и изпращат. 

Важно е да знае и как да направи правилния контакт с очите, когато комуникира с отсрещната страна, да спазва дистанция, както и за останалите важни елементи от езика на тялото. 

Научете го на спорт и игри 

Първите забавни минути с настолни игри като шах и табла са запазени за баща и син. Осигурете му разнообразие от образователни игри, спортове, които заедно може да практикувате. 

Покажете му как се работи с компютър, таблет. Това са едни незабравими мигове на детството, които изграждат една стабилна основа за по-нататъшна комуникация между баща и син. 

Да прави самолетчета от хартия 

Въпреки че се продават красиви модели на самолети, които синът ви може да сглобява заедно с вас, самолетите от хартия си остават магията на детството. Те са чудесен начин да въведете вашия син в света на геометрията, симетрията и пространствените отношения. 

Научете го да свири на музикален инструмент 

Без значение дали се занимавате професионално или любителски с музика, хубаво е вашият син да умее да свири на някакъв музикален инструмент. С помощта на музиката ще развиете в него много други ценни качества.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 9 години

До СкинхедМога да ти препоръчам добър психолог. Освен това се замисли дали не си латентен гей и не искаш тайно да ти го мушнат. Лекувай се, момче!

12

Анонимен

преди 9 години

И какви са тези правила от Михаела Лазарова? Нея я питайте как анусът да е чист и здрав, за да имате незабравим *** секс... Тя едва ли има опит като баща, съмнявам се и да има син с този *** секс...

11

7

преди 9 години

До "горд баща"Браво,гордият!Това в кой филм го гледа?!То не, че нямаме такива примери,ама си е грозно!

fallback