Кадър от филма "Сутрешен блок"; Снимка: outnow.ch

Много жени обичат да обвиняват раждането и отглеждането на децата си за това, че не са успели да направят кариера. Вярно е, че майчистгвото откъсва дамите за определен период от работната сфера, но не това е основната спънка за успеха им в службата. Истината е, че майчинството е само един период от живота на жената, а има някои личностни характеристики, които могат да са много по-сериозен препъникамък в нейната кариера.

Ето четири други неща, които също могат да попречат на професионалния ви успех:

Прекалено голяма скромност

Проучване от 2012 г., показва, че когато става дума за оценка на собствената им работа, мъжете сами се оценяват по-положително, в сравнение с жените. Изследователите предполагат, че това се случва, защото жените са по-скромни по природа. Като цяло представителките на нежния пол смятат, че допринасят повече за фирмата, но на микро ниво, а не на макро ниво. С други думи, те рутинно се подценяват.

Липса на автореклама и самоувереност

Други изследвания показват, че мъжете обичат да демонстрират своите успехи и да говорят за тях много повече от жените. Дамите от своя страна полагат повече усилия за подобряване на работните си взаимоотношения. Мъжете са по-склонни да вземат силни позиции по ключови въпроси и уверено се застъпват за ключови инициативи. Дори и да се съмняват до известна степен в собствените си възможности, мъжете са по-склонни да се преструват на важни за фирмата. Жените, от друга страна, избягват да се изтъкват.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase