Кадър от филма "Сутрешен блок"; Снимка: outnow.ch
fallback

Много жени обичат да обвиняват раждането и отглеждането на децата си за това, че не са успели да направят кариера. Вярно е, че майчистгвото откъсва дамите за определен период от работната сфера, но не това е основната спънка за успеха им в службата. Истината е, че майчинството е само един период от живота на жената, а има някои личностни характеристики, които могат да са много по-сериозен препъникамък в нейната кариера.

Ето четири други неща, които също могат да попречат на професионалния ви успех:

Прекалено голяма скромност

Проучване от 2012 г., показва, че когато става дума за оценка на собствената им работа, мъжете сами се оценяват по-положително, в сравнение с жените. Изследователите предполагат, че това се случва, защото жените са по-скромни по природа. Като цяло представителките на нежния пол смятат, че допринасят повече за фирмата, но на микро ниво, а не на макро ниво. С други думи, те рутинно се подценяват.

Липса на автореклама и самоувереност

Други изследвания показват, че мъжете обичат да демонстрират своите успехи и да говорят за тях много повече от жените. Дамите от своя страна полагат повече усилия за подобряване на работните си взаимоотношения. Мъжете са по-склонни да вземат силни позиции по ключови въпроси и уверено се застъпват за ключови инициативи. Дори и да се съмняват до известна степен в собствените си възможности, мъжете са по-склонни да се преструват на важни за фирмата. Жените, от друга страна, избягват да се изтъкват.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 9 години

1-4 Абсолютно точно, изпитано всеки ден. 6-мъжете са склонни да оправдават тези жени и да си мислят, че са се филмирали и затова така се държат. Неее, това е обмислено поведение което унищожава всяка конкуренция под формата на нормална, възпитана, умна и симпатично колежка и подчинява мъжете, които както спомена коментаторката й отстъпват. Е тука е слабостта на мъжете, често те се хващат на лъжите на жените на подлите както си е било винаги.

7

отново аз

преди 9 години

До ЕвроGAY: Дефинирал веднъж проблема и приоритетите си, проблема ти вече е решен на половина :D:D:D А един микс от ку*ва и мазен *** направо си е незаменима комбинация за нашия климатичен пояс. Веднъж да ти дойде катарзиса, и ...

6

Анонимен

преди 9 години

До 1-4: Аз побачках известно време в България, сега съм в чужбина. Хората са подобни навсякъде, но като цяло имаш пълно основание това, което си описала. В България бях в много готина фирма и колежките си бяха доста ОК. Но моето наблюдение за проблема жените е, че имат силна склонност да си самовнушават (да се филмират) пълните глупости и това доста им пречи, пък и не само в работата. Иначе се радвам, когато видя жена която знае за какво става въпрос. Респект! Пожелавам ти успех!

fallback