Кадър от филма "Последната нощ"; Снимка: outnow.ch

Никога не е лесно да се каже кой от партньорите дава повече в една връзка. До голяма степен всеки от тях си мисли, че се раздава за любимия си, но невинаги е точно така.

В същото време щастливата връзка се крепи на перфектния баланс между двама партньори, които без да пренебрегват собствените си нужди, се стараят да се даряват с безусловна любов, като не злоупотребяват с доверието и чувствата на другия.

Ако вашият партньор ви обвинява, че сте егоист, може би трябва да се замислите и да предприемете някакви мерки да промените някои черти в характера си, преди да е станало късно.

Ето и 10 признака, които ще ви покажат дали сте егоист във връзката си:

1. Не сте склонни да правите неща, които са ви скучни, дори заради половинката си. Ако вашият партньор е развълнуван да предприеме нещо, което обича, а вас това нещо ви отегчава, вие правите всичко възможно да убиете и нейния/неговия ентусиазъм. Може наистина да става въпрос за досаден шопинг, но по-важното е, че не си правите труда да споделите щастието на партньора си, а го изнервяте и дори натъжавате с мрънкането и липсата си на интерес.

2. Вярвате, че упреците на вашия партньор са досадни. Ако вашата половинка ви повтаря едни и същи неща/забележки по няколко пъти, но вие изобщо не си взимате бележка или забравяте за думите ѝ/му, то значи проявявате липса на уважение. Вашият партньор не се опитва да ви дразни нарочно, повтаряйки ви едни и същи неща, а го прави, защото вие не се вслушвате в тях. Хората с добри взаимоотношения се уважават един друг.

3. Вярвате, че това, което правите в живота, е по-смислено и полезно в сравнение с делата на половинката ви. Може да имате по-добра работа или да получавате по-голяма заплата, но това не значи, че половинката ви трябва да ви издига на пиедестал. Ако наистина вярвате, че вие сте по-важната личност във връзката ви, то значи сте надут и егоистичен човек.

4. Все ви се струва, че вашият партньор не е достатъчно съвършен. Ако непрекъснато виждате недостатъците на половинката си и очаквате от нея да се промени или „поправи", то вие сте егоист, който не осъзнава, че също си има доста недостатъци.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase