Кадър от филма "Лесна. А?"; Снимка: outnow.ch

Постигането на истинско щастие не е лесен процес и той не трае ден или два. „Преследването“ на щастието се изразява в много неща – промяна в начина на живот, успокояване на вътрешното Аз, премахване на негативните влияния. Човек трябва да е решен да се бори за щастието си, ако иска наистина да го усети с цялото си същество.

Много хора смятат, че е твърде късно да търсят истинското щастие. Няма обаче такъв момент като „прекалено късно“. Човек заслужава да се чувства добре, независимо какво е преживял до този момент, на колко години е, какво работи и т. н.

Ето и кои са нещата, които не трябва да правите, ако искате да бъдете щастливи:

1. Да замесвате себе си в драми. Възрастните хора не трябва да се държат като децата. Не трябва да се сърдят за най-малкото нещо, а напротив. Те трябва да се фокусират върху важните неща в живота си, за да избягват излишните драми и напрегнати моменти. Няма смисъл да се месите в проблемите на някой друг, освен ако той не ви е помолил за това.

2. Да имате нереалистични очаквания. Очакването е в основата на всяко разочарование. Не трябва да си поставяте прекалено големи (и до известна степен нереалистични) цели или да залагате прекалено много на някой друг. Всичко, в което трябва да бъдете сигурни, са вашите собствени умения.

3. Да приемате всичко за даденост. Няма значение дали става въпрос за връзката ви, работата или приятелите. Не се задоволявайте с минимума в нито една от тези сфери и винаги правете нещата така, че животът ви да бъде по-хубав.

4. Да казвате винаги „да“. Научаването на отговора „не“ е най-освобождаващото и могъщо нещо, което може да научите в живота си. Рядко хората си позволяват да отговорят с „не“, ако нямат извинение. Вие трябва да осъзнаете обаче, че самият факт, че не искате да направите нещо, е достатъчно извинение само по себе си.

5. Да правите нещата в излишък. Нищо в прекалени количества не е добре. Няма значение дали става въпрос за храна, алкохол или връзки. Умереността е от ключово значение и колкото по-бързо го осъзнаете, толкова по-добре за вас.

6. Да слушате общественото мнение. Просто защото много хора смятат, че едно нещо е правилно или неправилно, не означава, че вие трябва да разсъждавате като тях. Повечето хора се притесняват да изразят собствените си убеждения, което ги принуждава да вървят по стъпките на другите.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase