Миналата гoдина и Памела Андерсън заложи на късата коса и каза, че е щастлива от промяната; Снимка: Getty Images

Късата коса има лоша слава. Повечето мъже смятат, че момичетата, които имат такава прическа, приличат на момчета, че не са достатъчно женствени или че са прекалено самоуверени и самостоятелни.

Факт е обаче, че има много прически с къса коса, които могат да изглежда секси и достатъчно женствени. Всичко зависи от точната дължина, формата и цвета на косата. От друга страна, ако една жена се чувствате удобно с такава прическа, тя не трябва да се измъчва да ходи с дълга коса, която вечно да връзва на опашка или кок само защото в патриархалното общество е прието, че жените трябва да имат дълги гриви.

А ето и няколко предимства на момичетата с къса коса:

- Те са оригинални и смели.

Късата коса подсказва, че жената е самостоятелна, че има силен, борбен дух и оригинално излъчване. Жената с къса коса не е непременно войнствена. Напротив, тя може да бъде нежна, непокорна и деликатна като малко момиче. В същото време тази прическа показва потенциал за нетрадиционно мислене и за желание за себеизразяване.

- Те са секси без усилие.

Късата коса си има форма и обем и не се налага жената всеки ден да я оформя с преса, маша или сешоар. В това отношение тези жени са големи късметлийки, защото сутрин не губят излишно време пред огледалото. Освен това жените с къса коса имат младежки вид и закачлив дух. Те демонстрират, че не им пука, че косата им не им стига до кръста. Тази тяхна самоувереност обикновено е секси. Освен това тези жени не разчитат на косата си като средство за прелъстяване, а отиват много по-надълбоко в нещата.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase