Снимка: Reuters

Много хора, най-вече жени, които имат козметични забележки към външния си вид, се решават на пластични операции, корекции, които често са болезнени, но в името на крайния резултат хората са готови да се подложат на всякакви болки, само и само да изглеждат добре. 

Ще се спрем на няколко интересни факти специално за силиконовите импланти, какво не знаете за тях, какви могат да са рисковете от използването им, както и тяхната история. 

История на гръдните импланти 

Модерният силиконов вариант на гръдните импланти за първи път е поставен през 1961 година. А първият имплант с физиологичен разтвор е поставен през 1994-та. Дълго време преди това обаче хората са се подлудявали от стремежа да уголемят гърдите си. Слагали са си парафин, слонова кост, полиестер, дори говежди хрущяли – всички практики с катастрофален край! 

Видове импланти 

Най-разпространените импланти доскоро бяха силиконовите и тези от физиологичен разтвор. Имплантът с физиологичен разтвор вече не се използва толкова в естетичната хирургия, защото смяната му е прекалено честа и има по-големи рискове от спукване и разместване на импланта.

Все по-широко се използва имплант със силиконов гел, който практически няма нужда от смяна или поне докато  

Време за подмяна на имплантите 

Повечето жени избират гръдните импланти, които са между 125 и 1200 куб. см, което прави размера на гърдите от порядъка на чашка С до D или DD. Жената с най-големите гръдни импланти в света носи сутиен с размер 164 ХХХ като всяка една от гърдите й тежи около 13 кг.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase