Снимка: photl.com

Всички ще се съгласят, че е изключително важно да учим децата си да имат високо самочувствие. Това помага много в живота, в намирането на място в социума, кариерното израстване и най-вече – в личния живот. 

В голяма степен външността, тялото, имат централна роля в изграждането на самочувствието, на себеусещането, на положителната оценка на това какви сме и как ще ни възприеме светът. Затова е добре от най-ранна детска възраст да се постараем да предадем на децата си обичта към собственото тяло, да ги научим да ценят външността и да откриват красотата в нея. 

В следващите редове ще откриете възможно най-синтезирани начините, по които най-добре да посъветвате децата си как да уважават тялото, в което ще изживеят целия си живот. Съгласете се – живот в омраза и срам от себе си е истинско наказание! Съветите ни са насочени преди всичко към родители, които чрез собствения си пример да настроят децата положително към външността си, независимо каква е тя. 

Обичай тялото си!

Ако не се чувствате добре в собственото си тяло, на децата ви ще им бъде трудно да заобичат собствените си тела, защото личният пример на родителя е от първостепенно значение. Запомнете – ние, родителите, сме водачите на нашите деца в буквален и морален смисъл! 

Обръщайте внимание на начина, по който говорите за тялото си! 

Колкото по-често казвате: „Ох, колко съм дебела! Трябва спешно да отслабна, че баща ти няма да ме харесва повече!“, толкова повече втълпявате на детето, че е срамно да не изглеждаш като изваден от модно списание. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase