Снимка: photl.com

Бракът има своите възходи и падения, както всяко нещо в живота. Невъзможно е да няма лоши моменти, спадове и дори депресия от страна на единия партньор, а понякога дори и на двамата. Това е нормална човешка реакция и нормално човешко поведение, срещу което сами трудно можем да се борим.

Затова са нужни двама и ако единият от вас има психологически проблем, който го тласка към затваряне в себе си и нежелание да споделя и да комуникира, вие ще трябва да му помогнете! 

Депресия 

Обикновено депресията се свързва с нежния пол, но се оказва, че много мъже страдат от този психологически проблем. Спусъците, които отключват тези психологически механизми, са много. В брачните двойки това може да бъде появата на децата, рязката промяна в отношението на жената към мъжа и обратно, особено при обгрижването на децата. 

Добър лек за депресията е комуникацията, проявата на разбиране и най-вече – стремеж заедно да преодолеете трудния депресивен епизод от живота ви. 

Общувайте 

Нека вашият проблем излезе наяве! Нека се сдобие с име! Не се страхувайте да го назовете и да говорите за него с истинското му название. Само така най-лесно ще го преборите. Намаляването на комуникацията увеличава нивата на стреса, провокирани от чувството за неразбиране от другия. Чрез общуването най-добре ще набележите горещите точки, върху които да работите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase