Снимка: photl.com
fallback

Карането на колело е любима активност на много хора. Това е добър начин да прекарате няколко забавни часове с децата в парка, бърз начин за придвижване до работното място. Ако сте от тези, които нямат колело или рядко се сещат за него, вижте няколко добри причини да въртите педалите по-често. 

Изгаряте калории 

Всекидневното придвижване с колело е чудесен начин да изгорите няколко излишни калории и да поддържате добра фигура, без да полагате кой знае какви усилия. За един час умерено темпо на каране на колело може да изгорите повече от 200 калории. 

Освен това колелото помага да свалите излишните натрупвания в областта на корема, да стегнете бедрата и коремните мускули, а също така и да укрепите гърба. 

Намалявате стреса 

Дори и денят ви да е минал сравнително спокойно, хубаво е да правите нещо, с което да намалите стреса и да релаксирате ума и тялото. Дори и да не се придвижвате от работата до дома с колело, след дългия работен ден и половин час в парка с колелото ще помогне да се разтоварите и презаредите. Според специалисти карането на колело е вид медитация. 

Контролирате апетита 

Според проучване на University of Surrey карането на колело, както и всяка друга физическа активност, могат да помогнат за контролиране на апетита. За 60 минути подобна физическа активност в организма се активират хормони, които контролират усещането за глад.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

55555

преди 10 години

До Михаелаискаш ли да те повозя на моето "колело" после няма да искаш да слезеш от него

8

Анонимен

преди 10 години

Михаела, напиши статия за секса на колело. Или 7 причини да правите секс по-често. Или за секса като физическа активност.

7

!!!

преди 10 години

az karam kolelo s lkiubimia ama li4no i bez tezi 4isla 7 , 3 i ne znaia kolko

fallback