Кадър от филма "Безкрайна любов"; Снимка: outnow.ch
fallback

Влюбеният човек смята, че всички емоции, които изпитва, се случват в сърцето и душата му, но всъщност всичко се диктува от мозъка. Няма друг орган, който да е толкова дълбоко засегнат от вашите любовни взаимоотношения, колкото е мозъкът ви.

Той отива далеч отвъд усещанията за силна емоция и приливи на вълнение. Любовта е като майчинството/бащинството – променя начина, по който човек разсъждава и действа.

Ето и как точно:

1. Човек започва да се чувства пристрастен към половинката си.

Чували ли сте приказката, че любовта е опиат или наркотик? Е, може да има известна доза истина в това. Мозъкът реагира по един и същи начин, когато човек е зависим към наркотиците/алкохола и когато изпитва интензивни страстни чувства към друг човек. Еуфорията и гладът за още и още се активират от една и съща зона в мозъка. Разбира се, любовта е много по-здравословна от другия вид наркомания.

2. Човек започва да мисли за „нас“ и пренебрегва местоимението „аз“.

След като се влюби, човек спира да говори и мисли само за себе си. Мозъкът му автоматично приема промяната, а връзката, която той споделя със своя партньор (или деца), става по-дълбока и значима от използването на местоимението от първо лице, единствено число. Тоест истински влюбеният човек не би трябвало да действа егоистично.

3. Влюбеният човек помъдрява.

Влюбването е толкова добро за сърцето, колкото е и добро за психичното здраве на човек. Хората в споделена романтична връзка имат по-висока секреция на допамин в мозъка, което се свързва с изпитването на усещания като удоволствие, желание и еуфория. Проучванията отчитат, че тези чувства карат хората да са по-позитивни, да живеят по-дълго и щастливо и като цяло да реагират по-мъдро и зряло в различни ситуации.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Коко

преди 10 години

"Ще намери един партньор и нищо чудно да узакони след време връзката, ако човекът е сериозен. "Няма да намери сериозен, ще я държат за секс и прислужница .Дано почне да си иска по някой лев за услугите, че като намерят по-млада и бият шута, да и останат събраните пари да си купи хладилник .

15

До Коко 7

преди 10 години

Ако жената има малки деца, едва ли би посегнала на живота си, колкото и да страда за съпруга си.А дали ще хукне да се работи с целия квартал, това зависи от морала й. Жената също има своите сексуални нужди, природата си иска своето. Тя ще тъгува дълго време, ако е била искрено влюбена и никога няма да забрави любимия си, но ако е 25-30-35-годишна, едва ли ще издържи без секс до края на живота си. Ще намери един партньор и нищо чудно да узакони след време връзката, ако човекът е сериозен.

14

Анонимен

преди 10 години

11,Не забравяй, че нерядко и момичетата се оказват пренебрегвани само защото са безработни или с ниски заплати, а бащите им не могат да им дадат голяма зестра, нито могат да подпомогнат бъдещия си зет чрез полезни връзки с властимащите.Не само жените са меркантилни. На всяка крачка се срещат мъже, които съзнават, че са привлекателни, или пък си знаят, че са сексмашини и могат "да обслужат" дори и такава, която никой не поглежда. И като осъзнават тези свои предимства, търсят богати съпруги.

fallback