Кадър от филма "Последната нощ"; Снимка: outnow.ch

Противно на всеобщото схващане мъжете невинаги са настроени на тема „секс“. При тях дори може да има дългосрочен спад в сексуалното желание, точно както при жените. Според ново проучване 14,4% от господата съобщават за тревожна липса на сексуален интерес с продължителност най-малко два месеца през изминалата една година.

Подобна ситуация е неприятна не само за мъжете, но и за техните партньорки, които обикновено обвиняват себе си за случващото се. Добрата новина е, че обикновено причините нямат нищо общо с половинките на господата. Ето и кои са истинските убийци на мъжкото сексуално желание:

1. Сексуалната увереност на мъжа е ниска.

Според проучването мъжете, които имат някакви притеснения относно своята еректилна функция, са по-склонни да изпитват липса на сексуално желание. Дори само един инцидент, при който мъжът не е могъл да получи ерекция или я е получил, но със затруднения, може да намали драстично желанието му за секс. Обикновено това се случва от притеснение да не се повтори същата ситуация.

2. Мъжът е стресиран на работа.

Според данните от проучването това е причина номер две, заради която вашият партньор може би няма желание да прави секс. Когато мъжът е стресиран през целия ден, в тялото му се отделя голямо количество кортизол и той не се чувства достатъчно спокоен, за да изпита удоволствие. В този случай любовната игра трябва да бъде бавна, чувствена и успокояваща.

Още по темата можете да прочетете в Tiaoloto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase