Кадър от филма "Дяволът носи Прада"; Снимка: outnow.ch
fallback

Работата много прилича на училището. На работа човек се бори да докаже способностите си, точно както в училище се бори да изкарва високи оценки. На работата го оценява шефът, в училище – учителите.

За жалост, двете места си приличат и по взаимоотношенията между хората. Някои смятат, че човек трябва да е надраснал желанието да се подиграва и тормози другите, но уви, това не е точно така. Тормозът на работното място не се проявява само в единични случаи.

За по-податливите хора тормозът може да бъде не само дразнещ, но и опасен. В скорошна статия в National Health Service пише: „Тормозът може да направи професионалния живот нещастен. Човек губи вяра в себе си, започва да се чувства зле и депресиран, и друго намира мотивация да продължава да работи”.

Ако самите вие имате подозрения, че сте жертва на нечий тормоз на работното ви място, ето някои от признаците, които ще ви помогнат да си изясните ситуацията:

1. Викове. В случай, че често някой от вашите колеги си позволява да ви повишава тон или дори да ви се разкрещи, значи вероятно наистина сте жертва на терор. Освен виковете, които трябва да търпите, вие се чувствате обидени и унижени пред своите колеги.

2. Напомняне на грешки. Ако някой ваш колега е толкова „любезен” във всеки удобен момент да напомня вашите грешки, значи той определено ви тормози. В някои случаи дори ваш колега може да се опитва да приписва своите грешки на вас, макар че истинският виновник е той.

3. Неодобрение. Ако критиката по ваш адрес е постоянно, макар да си вършите работата съвестно и правилно, най-вероятно сте жертва на тормоз. В този случай тормозът може да произлиза не само от колега, но и от вашия шеф, който никога не признава вашите успехи и постижения.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 10 години

Аз затова не работя хахахаха.Ама моля ви се не си заслужава да се занимаваш с *** за тия заплати.Не е само работата ами и естетическата несъвместимост.Ще ставам слънцеяд.

10

An

преди 10 години

До Анониментака е но ако не работиш за този човек ...спираш да му обръщаш внимание ...

9

An

преди 10 години

До варнаи аз съм имала такава работодателка ама сега сама си работи ..

fallback