Кадър от филма "Шаферът"; Снимка: outnow.ch

„Най-лошите лъжи са тези, които ние си казваме. Ние живеем в отрицание по отношение на това, което правим, дори и по отношение на това, което мислим. Правим това, защото се страхуваме. Ние се опасяваме, че няма да намерим любовта, а когато я намерим, ни е страх, че ще я загубим. Страхуваме се, че ако нямаме любов, ние ще бъдем нещастни“. Това са думи на американския писател Ричард Бах, който макар да пише научна фантастика, много добре вниква в съзнанието на човека.

Повечето хора не харесват лъжците. Всъщност човек често се чувства обиден и ядосан, когато разбере, че някой го е излъгал. Истината обаче е, че хората лъжат самите себе си и то всеки ден. По този начин човек потиска съзнанието си и създава ограничения, които му пречат да живее своя живот пълноценно. Ако всеки един човек разбере кои са лъжите, които казва на себе си, той ще има възможността да „филтрира“ своите мисли по един продуктивен начин.

Ето и кои са лъжите, които трябва да спрете да си повтаряте:

1. „Миналото ми винаги ще ме преследва“.

То може да ви преследва само ако вие му позволите да го направи. Човек не трябва да търси отчаяно любов и внимание от някого само защото не го е получил в своето детство. Опитайте се да оставите старите неща в миналото, да не се връщате постоянно към тях и да не позволявате те да ви влияят толкова много. Вие вече сте големи хора и имате пълната сила да ръководите своя живот.

2. „Успехът е противоположното на неуспех“.

Няма провали, има само резултати. Дори ако нещата не се развиват по начина, по който искате, не се отказвайте. Извлечете всичко, което можете от ситуацията и продължете напред. В крайна сметка човекът, който опитва и иска нещо да се случи, успява в даден момент. Запомнете, че успехът е процес, който се състои от малки стъпки, решения и действия.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase