Снимка: Sxc.hu

Всеки от вас поне веднъж се е сблъсквал с невъзможността да си намери работа. Понякога въпреки компетенцията и опита интервютата за работа не приключват успешно. Други споделят, че въпреки всекидневното кандидатстване никой не ги кани на интервю за работа. Ето няколко възможни причини вашите опити да намерите работа да се оказват неуспешни. 

Кандидатурата ви не е била разгледана 

Практически всички кандидатури трудно биха били разгледани, особено ако по обявената позиция кандидатстват стотици и хиляди кандидати. 

Вие сте по-квалифициран, отколкото се изисква

Нерядко се случва компанията, в която кандидатствате за работно място, да отхвърли вашата кандидатура, защото сте твърде квалифицирани. За жалост, все още има работодатели, които предпочитат да наемат някой по-малко опитен или наивен кандидат. 

Високата квалификация е и често приемана като заплаха от страна на служителите на фирмата дори и от страна на този, който ви провежда интервюто за работа. 

Фирмата търси да наеме евтина работна ръка 

В тази ситуация дори и да сте с най-богат опит, със сертификати от различни обучителни курсове и компетенция, ако се появи кандидат, който е съгласен да работи за по-малко пари, шансовете ви да бъдете наети на работа намаляват.

Ето защо е добре да бъдете внимателни, когато става въпрос за пари. 

Предварително проучете пазара и заплащането в сектора, в който кандидатствате. Така ще бъдете по-добре подготвени с отговор в случай, че ви попитат каква заплата очаквате да получавате. 

Нямате познат, който би могъл да ви препоръча 

Контактите и познанствата оказват голяма роля в намирането на нова работа. Затова не забравяйте, че където и да отидете да работите, е хубаво на тръгване да си оставите една малка вратичка за всеки случай.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase