Кадър от филма "Малки деца"; Снимка: outnow.ch

Дали наистина има значение, любов ли ще правите със своята половинка или секс? Това не е подвеждащ въпрос.

Факт е, че много хора акцентират на различното значение на тези две неща и смятат, че правенето на любов може да бъде само с постоянния партньор. Други пък смятат, че фразата „правя любов" е остаряла, че звучи глупаво и дори наивно и че всъщност всички правят секс.

Истината е, че когато имате сериозна връзка и между вас с партньора ви се усеща интимност, значи спокойно можете да смятате, че правите любов, но не го казвайте на глас, ако смятате, че половинката ви ще ви погледне объркано.

Когато кажете на гаджето си, че искате да правите секс с него, на неговото/нейното лице веднага ще се появи голяма палава усмивка, но е факт, че ако му предложите да правите любов, той/тя може да се смути.

Думата „секс" звучи по-чувствено, по-плътски. Докато правенето на любов звучи някак романтично, трогателно и не особено сексуално.

Какво се крие зад фразата "правим любов"?

Ако сте в сериозни отношения с някой, в продължение на поне няколко месеца и чувствата помежду ви са дълбоки, то вероятно вие правите сладка любов всеки път, когато се забавлявате в леглото. Почти винаги сексът между двама влюбени е емоционален, бавен и в него има дълга любовна игра, целуване, гушкане и друг вид интимности, тоест "правене на любов".

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase