Кадър от филма "Двете майки"; Снимка: outnow.ch

Едно от най-важните неща за една връзка е партньорите да бъдат не само любовници, но и добри приятели. Затова, ако вие искате да превърнете своя вече съществуващ приятел в гадже, то имате едно огромно предимство.

Все пак обаче трансформацията на едни приятелски отношения в романтични изисква усилия и от двете страни. На първо място трябва да сте сигурни в своите чувства, защото иначе рискувате да загубите едни ценен приятел. Запомнете, че трябва да подхождате деликатно, ако искате нещата да се развиват добре.

Ето какво трябва да направите, за да станете от приятели гаджета:

1. Обсъдете ситуацията.

Преди да започнете с целувките, уверете се, че и вашият приятел чувства същото към вас. Единственият начин да разберете какво се върти в мъжкото му съзнание е като го попитате. Ако вие искате сериозна връзка, а той просто флирт – по-добре недейте да опитвате, защото в края ще бъдете наранени и едва ли ще запазите своето приятелство. Вярно е, че обсъждането на подобна тема едва ли е най-забавното нещо, но все пак говорите със свой приятел и трябва да бъде по-лесно.

2. Вие определяте темпото.

Тъй като вече се познавате с мъжа, фазата на опознаването отпада. Дали това означава, че веднага ще скочите в леглото, зависи от вас и от това как се чувствате. Най-добре следвайте сърцето си и не се водете по някакви общи критерии, все пак няма точен модел на действие в която ѝ да е ситуация.

3. Отървете се от ревността.

Тъй като двамата сте били приятели, няма как да не знаете „мръсни” подробности за своето минало. Най-вероятно вие сте споделяли своите тайни, свързани с мъжете, а той ви е разказвал за бившите си любови и „забивки”. Ако искате да имате успешна връзка, трябва да се абстрахирате от цялата тази информация и да започнете с приятеля си на чисто.

4. Приемете първоначалното неудобство.

Може би първата ви целувка или първият ви секс ще бъдат малко неловки. Все пак вие сте приятели от толкова време и изведнъж се събуждате един до друг в едно легло след страстна нощ. Ако сте от късметлиите обаче, няма да чувствате неудобство, а само искри, които хвърчат при всяко докосване.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase