Кадър от филма "Хавни ме, ако можеш"; Снимка: outnow.ch
fallback

Истински щастливци са хората, които обичат своята работа. Всъщност какво по-хубаво от това да вършите нещо, което харесвате и същевременно да получавате пари за това?

Ако самите вие спадате към групата на щастливците, вероятно вече го знаете. Разбира се, дори и хората, които обичат работата си, се сблъскват с редица проблеми, понякога нямат желание да станат от леглото сутрин или пък просто имат нужда да си починат. По тази причина някои от тях може да имат съмнения за това дали наистина харесват това, което работят.

Ето и кои са сигурните знаци, че обичате работата си. Дано да ви звучат познато, защото човек прекарва 30% от живота си на работа и би било жалко да се чувства нещастен и неудовлетворен през почти една трета от своя живот!

1. Говорите за работата си.

Един от сигурните признаци, че обичате своята работа е, че говорите през повечето време за нея. Няма значение дали сте със своето семейство или приятели. Вие обичате да разказвате какво ви се е случило през деня или през седмицата. И в никакъв случай не разказвате по лош начин. Обикновено споделяте интересни или забавни случки, както и бъдещите си планове.

2. Бихте препоръчали работата си и на други хора.

Друг знак, че наистина харесвате това, което работите, е, че определено бихте препоръчали своята професия на други хора. Много вероятно е да казвате на ваши познати, ако в компанията ви се отвори свободно място или пък се търсят определени кадри. Възможно е дори да говорите толкова убедително, че да вдъхновите някой човек да се захване със същото нещо. В случай че не искате да променяте своята кариера, като 55% от американците, значи наистина обичате своята работа.

3. Годишният отпуск ви стига.

Вие си взимате почивка, но точно толкова, колкото ви трябва, за да прекарате известно време с любимите си хора, да отидете на море или на някоя почивка. Никога обаче не се оплаквате, че почивните дни са малко. Дори понякога искате по-бързо да се връщате на работа, защото по някакъв начин тя ви липсва. И защо не? Все пак тя ви прави щастливи. Не си мислете, че задължително попадате в графата „работохолици“ – вие просто сте открили мечтаната професия и нямате нищо против да прекарвате нужното време на работа.

4. Обичате сутрините в понеделник.

Докато някои хора буквално се ужасяват, че е понеделник сутрин, вие се радвате. Събуждате се с усмивка и с желание за работа. След два почивни дни се чувствате освежени, възродени и отново готови за една вълнуваща седмица по време на работа.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

DA

преди 10 години

АБЕ КОЙ СИ ОБИЧА РАБОТАТА БЕ?!ВСЕКИ РАБОТИ С НЕДОВОЛСТВО САМО ЗА ЕДНИ КАЛПАВИ ПАРИ!ВСЕКИ СИ ГО ЗНАЕ,АМА КОЛКО СИ ГО ПРИЗНАВАТ?!

3

Пирин

преди 10 години

Аз много любя БГ СОД гр.Варна. На обекта трябва да сдме 12 човека а сме само 6.През два дена дежурим по 24 часа. Което е 1.5 пъти повече от нормата.Плащат ни веднъж на 3 месеца и то след много кандърми.Осигуряват ни на 4 часа защото това било желанието на работника. Проверяващите от общината си затварят очите,защото фирмаджиите били хора на кмета. *** ,че ги разбери.

2

може да познаете

преди 10 години

По какво може да познаете, че наистина работите това, което харесвате?По това, че ходите без ***!

fallback