Снимка: Calvin Klein

В началото на връзката партньорите изпитват силно сексуално влечение един към друг. С течение на времето обаче то намалява, точно както силата на влюбването. В тези случаи двойките имат няколко алтернативи пред себе си – да се разделят и да търсят поредната сексуална тръпка, да се примирят и да останат в това положение или да се опитат да съживят своя сексуален живот.

Данните показват, че един от всеки десет мъже и жени се тревожи за своя сексуален живот – най-често защото той е попаднал в „коловоз“. Ако и вие се намирате в подобно положение, на първо място трябва да си изясните дали си заслужава да се борите за каквото и да е. Ако партньорът ви е страхотен, държи се много добре с вас и вие имате планове за съвместно бъдеще, значи със сигурност трябва да направите всичко възможно, за да преродите сексуалния си живот.

Сексоложката Трейси Кокс дава своите съвети как може да го направите. Ето и какви са те:

1. Целувайте се по две минути на ден. Колкото по-дълго време са заедно мъжът и жената, толкова по-малко се целуват. Което е голяма грешка! Партньорите, които имат връзка от доста време, трябва да възродят отново целувките помежду си. Само 30 секунди целувки на ден могат да подобрят взаимоотношенията значително, както остава за 2 минути!

2. Изразявайте емоции чрез игри. Една от основните причини за напрежение в отношенията е спорът за честотата на секса. В случай, че и вие имате този проблем, трябва да опитате една проста игра. Вие и вашата половинка трябва да вземете по един магнит, с който всеки ден да изразявате своето сексуално желание.

Ако сложите магнита в горната част на хладилника, това ще означава, че сте много заинтересовани. Обратно – в долната част на хладилника означава, че никак не ви е до това. Ако и двамата опитате да преодолеете своята пасивност, магнитите в долната част могат да се изместят поне до средата. Тази практика е чудесна за двойки, които не се чувстват комфортно да обсъждат своите сексуални нужди.

3. Правете секс някъде, където обикновено не правите. Всяка седмица си определяйте различно място, където да правите секс. За да направите нещата наистина интересни, поставете времеви лимит. Например не повече от пет минути от началото до края – не забравяйте, че това може да включва полов акт, орално или ръчно стимулиране. - Стълбите: Те са чудесно място за партньори, които имат разлика във височината. - Банята: Секс под душа никак не звучи зле. - Кухнята: Жената сяда на кухненския плот, а мъжът застава пред нея.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase