Кадър от филма "Мач пойнт"; Снимка: outnow.ch

Има едно неписано правило във връзките – възможно най-малко използване на думата „бивша" и тоталното ѝ отстраняване от полезрението на настоящата. Всъщност това важи и за „бивш", тъй като ревността не избира пола.

Понякога дори невинното общуване на вашата половинка с нейния бивш приятел, може да развали тотално щастието ви. А и да си признаем, има доста твърдоглави бивши, които не биха се респектирали от вас и нагло биха продължили да преследват гаджето ви, макар и тя да има нова връзка – с вас.

Какво трябва да направите вие? Да го набиете? Да ѝ поставите ултиматум да не се вижда повече с него или...?

Първият въпрос, който трябва да си зададете, е защо той все още я търси! Отговорът му може малко да успокои гнева ви и да ви предпази от глупави и агресивни действия дори срещу вашата любима.

Може би те имат бизнес отношения. Може би се познават от 20 години и семействата им са близки, което предполага, че няма да спрат да си общуват без значение, че не са заедно.

Има го и неприятният вариант, в който той просто е решил, че си я иска обратно, а пък тя не го реже и с поведението си даже го мотивира. Ето това не би било никак приятно за вас, но все пак не забравяйте за предното „може би". Така че преди да предприемете някакви крайни разговори и мерки, опитайте да се сдобиете с информация за причината на тяхната кореспонденция/виждане.

Все пак имайте наум следните неща, когато бившият се намеси, за да бъдете вие добрият в нейните очи:

1. В началото стойте настрана: Ако той общува с нея във ваше присъствие (за пръв път), не се дръжте като наежен петел, ами стойте встрани от разговора. Слушайте, но не се намесвайте.

Може би е наранен и прави някакъв отчаян опит да разбере, че вече я е загубил. А и вероятно ще се забавлявате да го гледате как страда.

Важно е да следите нейната реакция. Ако тя го отреже и поиска да я остави на мира, запазете мълчание. Все пак вашата дама е избрала вас и няма какво да коментирате разговор, който тя очевидно не е инициирала и не подкрепя.

2. Не го провокирайте: Лесно е да се поддадете на провокация, когато бившият нахлуе във вашата територия. Със сигурност подсъзнателно ще стиснете юмруците и ще си представите как му разкрасявате физиономията. Но това ще го превърне в жертва... особено ако не ви е атакувал той пръв.

Бившият често е самоуверен, защото е бил с нея „първи" (т.е. преди вас). Но не забравяйте кой е последен и дръжте ръцете си далече от него.

3. Не си тръгвайте: Ако нейният бивш ви се изпречи на пътя, най-голямата грешка ще бъде от яд да се фръцнете (което е женска реакция) и да си тръгнете. Дори така да се опитвате да озаптите гнева си и да си мислите, че е за добро, тя ще го приеме като лош знак. Дамата ви ще реши, че ще започнете да я обвинявате, че ѝ нямате доверие и я подозирате и така само може да я дистанцирате от себе си. Не се опитвайте сам да създадете ситуацията, от която се страхувате!

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase