Кадър от филма " Живот на скорост"; Снимка: outnow.ch

Вие летите на крилете на любовта и не можете да повярвате, че имате човек до себе си, с когото сте щастлива. Но изведнъж той се обръща и ви казва: „Имам нужда от малко пространство“. И тогава идва шокът.

Хората във връзка се страхуват най-много да не се сдобият с рога, но следващият „шамар“ в любовен план идва точно при тези думи. Когато той/тя потърси дистанция под претекст, че има нужда да събере мислите си, във вашата глава започва да се появява само една дума – „край“. Мислите си, че това е краят, че щом той/тя се отдръпва, след това няма как отново да сте двойка или семейство. И понякога наистина „пространството“ се превръща в раздяла или развод. Но не винаги!

И за да не действате ирационално и да създадете конфликт (ако вече не съществуват такива), поемете въздух и опитайте да следвате няколко стъпки, които ще дадат необходимото време на половинката ви да се отдаде на мисли:

1. Грижете се за себе си както преди

Шокът от желаната дистанция често води до депресия и създаване на нездравословни навици. Това че нещо в живота ви не върви по план, не е причина да вредите на себе си отдавайки се на тъга и мъка, която в крайна сметка може и да се окаже излишна (ако той/тя се върне при вас).

В моменти на уязвимост като този трябва да положите допълнителни старания да живеете нормално и дори да се поглезите. Използвайте „почивката“ да се отдадете на неща, които заради партньора си сте пренебрегвали. Така най-малкото ще се разсеете.

2. Потърсете подкрепа от близки и приятели

В моменти на отчаяние и песимистични мисли е много важно да се обградите с позитивизъм и любов. Гледайте да оставате колкото се може по-малко сами, за да не се отдадете на терзания и тежки мисли.

Компания може да ви правят и хубави филми, музика или книги.

3. Не отписвайте връзката си

Не правете предварително прогнози. „Почивка“ невинаги е край. Ако се отдадете на негативни мисли от една страна ще скапете настроението си, от друга буквално ще „промиете“ мозъка си и ще провокирате раздялата.

Нека умът ви бъде в настоящето, а не в хипотетичното и нездравословното „ако“.

4. Поставете някои основни правила

Това, че половинката ви е поискала „пространство“, не означава, че вие нямате никаква дума в случващото се. След като той/тя иска пространство, може да се разберете за някои основни правила, докато сте „разделени“. В тях задължително трябва да влезе темата за общуването с други мъже/жени и до какви граници може да стигне то. Освен това може и да поискате параметри на неговата/нейната „почивка“, като след този период да седнете заедно и да обсъдите какво се случва с вас като двойка.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase