Даниел Крейг в ролята на Джеймс Бонд; Кадър от филма Skyfall; Снимка:outnow.ch

Вече половин век светът познава емблематичния герой Джеймс Бонд. Той е създаден през 1952 година от писателя Иън Флеминг. Образът на разузнавателния агент обаче добива широка популярност, след като започва филмирането на историите за него. От тогава всички познават Джеймс Бонд като най-чаровния агент с най-впечатляващите коли и красиви жени около себе си.

Оказва се, че Бонд е нещо повече от това и че хората могат да научат интересни неща от мистериозния мъж. Макар работата на известния герой да се различава коренно от вашата, все пак може да получите няколко полезни съвета, изследвайки образа на Джеймс Бонд. Ето и съветите, които ще ви бъдат от помощ в работата и в развитието на кариерата:

1. Не се отказвайте без бой. Макар Агент 007 да е изложен на множество опасности и препятствия, той не се отказва. Вземайки пример от този образ на един смел мъж, вие трябва да се застъпите за това, в което вярвате. Борете се да получите участие, в проекта, в който искате или пък защитавайте своята гледна точка, ако смятате, че наистина сте прави. Вие не винаги ще получите одобрение за нещата, които искате, но със сигурност ще получите уважението на другите, че не отстъпвате от своята позиция.

2. Хората не винаги са това, което изглеждат. Във филма Тъндърбол (Операция "Мълния") Джеймс Бонд научава по труден начин този важен урок, след като разбира, че вдовицата всъщност е лош френски агент. Така че запомнете – не всички са такива, каквито изглеждат и вие определено трябва да имате едно наум. Не мислете, че тихият колега е прекалено срамежлив и затова не споделя своите идеи. Може би той директно ги казва на шефа? Има хора с интуиция, но не всички като тях успяват да добият правилно първо впечатление.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase