Снимка: sxc.hu

Дори и професионалистите могат да действат импулсивно. Понякога емоциите са толкова силни, че когато човек получи предложение за работа, той се втурва към него без особено да му мисли. Обикновено това се случва, когато хората са отчаяни и искат да сменят враждебната среда на настоящата си работа или пък, ако са били безработни дълго време.

Така че преди приемането на предложение за работа, човек трябва да помисли много внимателно. Дори уравновесените хора могат да спрат да мислят рационално. Човек не бива да забравя, че сменянето на работа влияе много върху неговия живот, така че решението трябва да се взима внимателно.

Ето и кои са нещата, които човек трябва да обмисли, преди да се втурне към нова работа:

1. Потенциал за увеличение на заплатата. Каквото и да си говорим, заплащането е един от основните фактори, който кара хората да сменят работата си. По-високата заплата е атрактивна за повечето хора. Човек обаче трябва да се замисли над това дали в новата фирма ще има същия потенциал за увеличение на заплатата, както в старата. Дори предлаганото моментно възнаграждение да е малко по-високо, има ли гаранция, че то ще се покачва в бъдеще?

2. Атмосферата. Бъдете внимателни, когато посещавате фирмата, в която евентуално ще работите. Опитайте се да забележите дали хората там изглеждат весели и говорят повече или пък точно обратното – с мрачни физиономии и шептейки. Колко естествена светлина влиза в сградата и хубав ли е интериорът ѝ? Не забравяйте, че атмосферата на вашето работно място може значително да повлияе върху настроението ви.

3. Всъщност кой командва? В повечето случай работещият е подчинен на прекия ръководител. Все пак обаче йерархията се изявява в това, че прекият ръководител е подчинен на главния шеф. Така че, каквото и да реши главният шеф, реално то рефлектира върху вас. Вашият пряк ръководител може да ви е много симпатичен, но потърсете в интернет повече информация за главния шеф на фирмата.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase