Снимак: sxc.hu
fallback

Някои хора имат нещастието да работят за повече от един шеф. Нещастие, защото всеки човек е различен и макар да има установени норми, изискванията на шефовете все пак се различават, дори минимално. Подобна отговорност може да бъде особено натоварваща за човек, който не е подготвен. В случай, че вие сте в тази определено неизгодна позиция, вижте какво трябва да имате предвид:

1. Научете се да жонглирате с отговорностите си. Понякога може да се случи да изпаднете в ситуация, в която трябва да сте на две места едновременно. Физически това няма как да се случи, затова предварително трябва да уговорите подобни моменти с вашите шефове. Те трябва да знаят, че никой от тях не е с приоритет, а важност имат само задачите. Трябва да се научите да отсявате кое от всичко е по-маловажно и може да почака до момента, в който сте по-свободни.

2. Направете общ график. За да спестите обвиненията, че не си вършите работата, както трябва, направете график за деня си. Разпределете времето по равно между шефовете и нека всеки знае кога вие сте на негово разположение. Важно е работодателите ви да имат представа какво правите в момента, за да не си създавате излишни главоболия.

3. Подредете по приоритет своите задачи. Координирайте информацията със своите шефове и заедно определете кои задачи са най-важни. Оттук нататък разпределяйте задачите си спрямо техния приоритет. За да работите възможно най-ефективно, не забравяйте да определяте краен срок за всеки проект.

Повече по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 10 години

Слагайте си шефовете на оная работа. Те и без това на вързано куче хляб не могат да дадат. Много вождове, а малко индианци .

2

Анонимен

преди 10 години

Извинете, ама дори да нямате повече от един шеф, всичките тия неща, дето сте ги изброили в статията трябва да ги правите така или иначе. Май само пишете, за да запълвате страницата?

1

top secret

преди 10 години

Това предполага, че шефовете ми знаят един за друг, и знаенето един за друг не би предизвикало тяхното внезапно нежелание да ми бъдат шефове. :-)

fallback