Снимка: Outnow.ch
fallback

В много случаи мъжът не прегръща половинката си след секс. Жената, която търси близост и след половия акт, остава леко объркана. Възможно е да се почувства нежелана, употребена, защото партньорът й е хукнал към банята да се мие или заспива внезапно с гръб към нея, избутвайки я в момент, в който тя е искала да се гушне в него.

Мъжете от своя страна също подхождат с неразбиране. За тях е странно търсенето на близост след секс и намират за нормално обръщането с гръб.

Защо?

Според учени психолози това се дължи на различията, които мъжете и жените изпитват към секса и интимността. При дамите те се преплитат. След секс жената иска да бъде прегърната, за да не се чувства един вид изоставена.

За мъжете сексът и интимността са разделени (или поне при повечето), защото това ги кара да се чувстват прекалено близо.  А мъжът има нужда да се отдръпне, за да избегне всякакъв риск от сливане и евентуално полагане на грижи за жената (когато сексът е за една нощ или е налице сеск без обвързване).

Това твърдение е  относително. Има много здрави връзки, в които сексът завършва без прегръдки.  Истината е, че не всеки мъж има нужда от тази интимност и близост след полов акт.

Друго научно обяснение за поведението на мъжете са химичните процеси, които се случват по време и след секс. След секс тялото на човек освобождава хормона пролактин. Учените смятат, че именно той кара мъжете да се завъртят на другата страна и да заспят, защото в тези моменти хормонът действа отпускащо и последното нещо, за което мисли мъжът е секс и прегръдка. Освобождаването на този хормон също така е знак, че мъжът има нужда да се възстанови  след половия акт.

За дамите време за възстановяване не е необходимо. За да получат мъжете обяснение защо дамите търсят тяхната близост, то отново е свързано с хормоните. По време на секс тялото произвежда и друг хормон, наречен окситоцин. Той също така е известен и като хормона на гушкане. Изводът е, че за всичко неясно, което се крие около гушкането след секс са виновни хормоните.

Още интересни факти научете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Язе

преди 10 години

До 6. Приятелю, ти на колко си години? Момичето иска дете. Наближава възраст когато няма да може да зачене по естествен път и организма и я кара да се разгонва все повече и повече с цел да забременее. При жени които са родили 2 или три деца този процес е доста по слаб но при жени родили само едно дете или не са родили нито едно нещата са други. Ако жената неистово иска дете и ти не и направиш все ще се намери някой които ще и направи, бъди спокоен.

16

бай Петко

преди 10 години

След секс мъжът бере душа, затова заспива. хи хи

15

Пеко

преди 10 години

youtu.be/kZoBgX8rScg препоръчвам тази лекция за Любовта на университета Yale. Максималното, което можете да разберете за нея с ума. Останалото е интуиция, чувства и усещане

fallback