Снимка: outnow.ch

Има жени, които обожават да гледат романтични филми, да въздишат от умиление и да си представят, че и те ще изживеят подобна бурна любовна история в своя живот.

Най-добре е тези дами да се разделят с надеждите и илюзиите си. В истинския живот рядко има сюжети, които приличат на тези от филмите. А пък тези от филмите страшно много си приличат - мъжът и жената винаги се харесват в началото, към средата на лентата се разделят поради някакви обстоятелства и накрая се събират отново, за да има хепиенд.

Разбира се, има изключения от правилото. Може наистина да изживеете нещо подобно и например да се съберете след 20 години с гаджето си от гимназията „защото така ви е писано".

Въпросът е да не препълните живота и главата си с очаквания за фалшива романтика, а после да останете разочаровани.

Ето десет романтични хита, които пробутват на зрителите лъжи за любовта:

1. „Знак на съдбата"

Лъжата: Ако ви е писано да се съберете, ще се съберете

Ако чакате съдбата да ви предостави всичко в живота на тепсия, то може и доста да си почакате. По-разумно е, ако си харесате определен мъж и виждате, че и той има интересен към вас, да му дадете телефонния си номер, а не да оставите всичко в ръцете на случайността с надеждата, че той ще ви открие един ден (ако ви е писано да бъдете заедно). Няма смисъл да чакате неизвестното, ако можете веднага да „опитомите" ситуацията.

2. „Сексът и градът"

Лъжата: Мъжете се променят

Поговорката, че вълкът променя козината си, но нрава си – никога, е действително вярна. Не очаквайте, че лошите качества на мъжа ще се изпарят, защото вие сте специална жена. Може и да ги потушите за известно време, но те все някога отново ще изплуват на повърхността, за да ви направят нещастна. Така, че ако един мъж ви е разочаровал веднъж, не му давайте втори шанс да го направи отново.

3. „Тетрадката"

Лъжата: Той ще ви чака с години

Идеята, че ако един мъж ви обича истински, ще е готов да ви чака в продължение на десетки години, е много вдъхновяваща, но и доста нереалистична. Това рядко се случва в реалния живот. Много по-вероятно е въпросният мъж да изгради хубаво семейство с друга жена през годините, а не да стои и да чака смирено вие да се сетите, че го обичате.

4. „Хубава жена"

Лъжата: Принцът ще спаси Пепеляшка и ще я превърне в принцеса

Няма значение с какво се занимавате (дори да не продавате тялото си за пари), забравете че можете с помощта на горещ секс да накарате един мъж за една нощ да реши да осъществи „пълна промяна" на живота ви и да ви превърне в една съвременна Пепеляшка, да се ожени за вас и да ви отведе в двореца си. Ще се наложи да го заинтригувате доста повече, ако искате този сценарий да се случи в живота ви.
 

Вижте кои са другите романтични филми, които ни заблуждават за любовта в Tialoto.bg. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase