Снимка: outnow.ch

Постоянно слушаме за червените флагчета, за капаните на връзките и срещите и въобще човешките отношения се превръщат в по-голяма каша, когато се съобразяваме с познатите теории и съвети. Идеята на излизането по срещи е не да изследвате мъжа като извънземно, а да прецените дали с него може да имате някакво бъдеще.

Всеки е изживявал своите разочарования и за съжаление, никой не може да каже кога те ще спрат. Но пък опитът учи, поне малко! Затова на база своя опит и този на приятелките ви може да си изградите един „наръчник", с който да не се обременявате излишно, но да отсявате все пак кандидатите за бъдеща връзка.

Ето и откъде да започнете:

1. Проверете профила му в социалните мрежи

Facebook: Колко приятели има? Това е важно, защото ако вие сте социално момиче/жена, вероятно ще си търсите социална половинка. Разгледайте по постовете му с кого си общува по-ясно – има ли кръг от близки приятели или такива с неговата фамилия!

Имайте предвид, че ако бройката на приятелите му надхвърля 1000, може би е „прекалено социален". Вероятно той си чати, с когото му падне и не задълбочава отношенията си лесно, което ще се окаже проблем за вас.

Twitter: Тук трябва да проследите кого „следва". Ако 80%-90 % от са 19-20 годишни девойки, може би не е вашият човек.

Други социални платформи: Ако потенциалният ви мъж има профили в други социални мрежи и платформи, направете едно малко проучване какво пише там и с кого. Може да се окаже някой „играч", който само ще ви разбие сърцето с игричките си. Кому е нужно това?

2. Фамилни връзки

Вероятно още не сте се срещнали със семейството му, но той със сигурност трябва да е споменал поне нещо за членовете му. Ако говори с уважение и обич за роднините си, това е добър знак – човекът най-вероятно има добро възпитание, морални ценности и е отгледан с любов.

Ако засечете, че той спори с тях по грозен начин по телефона или се възмущава и оплаква открито с обидни думи за техни постъпки или реплики, това означава, че впоследствие ще мрънка и срещу вашето поведение.

Ако той не се разбра с никой от семейството си, вероятно няма да се разбира и с вас в дългосрочен план.

Задавайте му въпроси за детството му, за отношенията му с баща му и т.н. това ще ви даде насока за това какъв би бил той като баща и като мъж (татковците са винаги пример – положителен или отрицателен – за синовете си).

3. Огледайте средата му

С какъвто се събереш, такъв ставаш! - клишето, от което обаче не можем да избягаме, върши работа и в този случай.

Първо вижте дали ви запознава със своите приятели. С колко от тях ви запознава? Едва ли бихте искали да имате отношения с човек, който ви крие от дружките си. Ако вашият случай е такъв – имайте предвид, че той може да крие и друго.

Ако той е самотник - това също не е опция. Искате ли да се озовете в скучна връзка, в която ще сте постоянно само двамата?

Не пропускайте да го запознаете и с вашите прител(к)и. Нека и те си кажат мнението обективно.

4. Лепка или прекалено свободен?

Срещите и търсенето на партньор са трудно нещо. Често първата среща може да ви подведе за това какъв човек стои срещу вас, защото всеки се старае да даде най-доброто от себе си и е попрочел някои указания за „успешни срещи" преди това. После обаче може да се окажете в ръцете на някоя „лепка" - мъж, който постоянно иска да е с вас и буквално не ви оставя въздух. Кара ви да му правите отчет на това къде сте ходили и като цяло не иска да се срещате с други хора, а да си седите само двамата.

Вторият вариант не прави картинката по-добра – той може да се чувства „волен като птичка" и да флиртува свободно, да отменя срещите ви с измислено обяснение в последния момент, да излиза без вас като избягва да го коментира и т.н.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase