Снимка: Reuters

За да постигнете по-висока ефективност с вашия екип, първо трябва да разберете какъв е стилът на работа на всеки ваш служител, а след това да възлагате задачите. Човек си има и силни, и слаби страни. Някои хора са свръхактивни, но по-лабилни, други са по-бавни, но по-устойчиви.

Някои обръщат повече внимание на прецизността, трети обичат да анализират... Вместо да критикувате някой, защото смятате, че не работи достатъчно, уверете се дали той не дава своя уникален принос в компанията ви чрез своя по-характерен метод на работа.

Всеки човек според личностните си черти си има свой подход към работния процес. Ето и кои са основни стилове на работа:

1. Свръхактивен подход

Той е характерен за най-дейните и изпълнителни служители във фирмата. Те сякаш живеят, за да изпълняват задачите си. Хората с този стил на работа обожават да се фокусират върху важни проекти и да отмятат списъци с изпълнени задачи. Те винаги изглеждат потопени надълбоко в работата си, но са склонни да подценяват процеса на планиране на самата работа, който също е доста важен.

2. Лидерски подход

Лидерите вдъхновяват другите със своята увереност и обаяние. Те поставят целите пред екипа, очертавайки визията, която компанията трябва да има. Без лидери, всяка фирма ще прилича на колело с хамстери, в което всички вършат забързано нещо, без да имат яснота защо го правят. Проблемът на лидерите е, че понякога се увличат от своята преднина спрямо служителите си и забравят да общуват пълноценно с тях.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase