Снимка: sxc.hu

До края на 2013-та година остават около пет месеца, но все още нищо не е свършено. Имате достатъчно време до финалната линия на 31 декември, за да постигнете целите, които сте си набелязали на 1 януари 2013 г.

Вероятно, ако решите да оценявате своите постижения за годината предсрочно, ще се разочаровате и ще установите, че не сте били толкова продуктивни, колкото ви се е искало. Независимо от вашата позиция във фирмата, все пак можете да предприемете някои мерки, за да придвижите напред компанията, в която работите или да направите нещо добро със собствената си кариера.

Ето седем действия, които трябва да предприемете незабавно:

1. Разрешете поне един проблем/въпрос.

Нищо не пречи повече на изпълнението на работата от лоша комуникация между колегите и различните звена във фирмата. Замислете се за всички неефективни срещи, които сте провели в службата. Сетете се за всички неизгладени конфликти. Опитайте се да премахнете поне една пречка в работния процес и то в рамките на тази година.

2. Отстранете поне една безполезна фирмена политика/практика.

Почти всеки служител върши ежедневни дейности, които са напълно ненужни. Тези практики често остават незабелязани по навик. Седнете с колегите и си направете списък на всички задачи, които правите по време на работа. Замислете се заедно как да усъвършенствате процеса, така че да станете по-ефективни. Премахнете излишната бюрокрация и се съсредоточете върху важните неща.

3. Махнете поне едно безполезно нещо от бюджета си.

Може би е време да минете на диета или да спрете цигарите? Прегледайте цялостния си бюджет, стъпка по стъпка и преценете от какво можете да се лишите безпроблемно и за какво не е нужно да харчите пари повече. След това можете да пренасочите тези средства към нещо по-полезно и ценно.

4. Поемете ангажимент поне за едно ново нещо.

След като реализирате втори и трети съвет, ще се сдобиете с допълнителни финансови и времеви ресурси. Може да ги използвате, за да поемете ново предизвикателство, което да задвижи кариерата ви в различна, по-добра посока. Често се случва експериментите и поемането на рискове да доведат до напредък.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase