Снимка: monkeyinyourpocket.webs.com

Повечето хора мечтаят и си поставят цели. Когато осъществят някои от тях, ги заменят с други. Човешката природа е устроена така. За някои успехи обаче е нужно много търпение и постоянство, а други изглеждат направо невъзможни. Истината е, че всичко е напълно постижимо и постигането на успехи в кариерата и живота не е толкова трудно. Ето петте правила, които ще ви помогнат да получите всичко, което искате:

1. Първо изслушвайте и никога не спирайте да слушате. Слушането е най-важното умение в професионален и личен план. Ърнест Хемингуей казва: "Когато хората говорят, слушайте ги внимателно. Повечето хора никога не слушат." По този начин ще имате възможността да чуете неща, които другите са пропуснали, както и ще правите добро впечатление със своята загриженост към другите.

2. Помагайте на другите. Ето ви един парадокс: когато искате да получите нещо от някого, първо му помогнете. Вместо да казвате какво искате, направете нещо, от което той има нужда. Ако не знаете по какъв начин може да окажете помощ, винаги може да попитате: „Как мога да ти помогна?”. Хората винаги с радост ще откликват на молбите ви, щом виждат, че вие също се интересувате от тяхното благополучие.

3. Бъдете себе си: истински, прозрачни и уязвими. В днешно време е много трудно да срещнете хора, които нямат маска и не играят роля. Малко са искрените сред нас, така че ако вие сте един от тях, няма как да не направите впечатление. Когато останалите разберат, че вие сте неподправен, това ще спечели тяхното доверие. По този начин вие ще се сдобиете с много голям кръг от приятели и социални контакти, които да ви помогнат в постигането на вашите цели.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase