Снимка: Outnow.ch
fallback

Когато говорим за женския оргазъм, няма как да подминем и еякулацията при жените. Това е процес, при който жената изстрелва течност от вулвата. Грешно е да мислим, че всички жени могат да еякулират. Но често се питаме как се получава това в порнофилмите.

Това, което четем в еротичните романи или гледаме в порно филмите, е леко преувеличено. Въпреки микрооргазмите и кулминационния момент не при всички жени се случва еякулиране. Това, разбира се, съвсем не означава, че жената не изпитва удоволствие.

Честотата на това явление е различна. При някои дами може да се случи само веднъж, при други може да е често явление. Опитът на гинеколози и сексолози показва, че процентът на еякулиращите жени не е голям.

Когато това се случи за първи път, нормално е жената да се почувства смутена, защото макар и не много, някои представители на силния пол реагират отрицателно.

Какво представлява като течност?

Донякъде е трудно тя да бъде съвсем точно определена като състав. Изследвания показват, че тя е алкална течност, но не като урината, тъй като не съдържа креатинин и карбамид, които са нормални пикочни съставки.

Течността обикновено е прозрачна или леко белезникава. Смята се, че донякъде има химичен състав, подобен на този произведен от простатата при мъжете. Също така съдържа глюкоза и фруктоза.

Но има изследователи, които откриват доказателства, че тази течност би могла да е секреция на определени жлези, малки структури, разположени около женската уретра.

Противоречиви са мненията за това дали ако е стимулирана G-точката, това би накарало жената да еякулира. Въпреки всичко изписано през последните 20 и повече години по темата, не може да се каже, че съществува научно доказателство за връзката между G-точката и еякулацията при жените.

В много редки случаи това може да бъде изпускане на урина. Но когато жената изпитва оргазъм и се случи да еякулира, трябва да знае, че това е нормален процес и не бива да изпитва смут. Също така когато не еякулира, не е повод за безпокойство, оргазмът и в двата случая е налице.

Още интересни статии прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

bahmaamu

преди 10 години

Pryska ,qko pryska!!

19

Анонимен

преди 10 години

Ей са пробвах на една колежка, направо изплакна монитира...

18

До 19

преди 10 години

В повечето случай е така ,течноста истича от влагалището.Бил съм с твърде много, но с една го видях с очите си ,след като свърших и тръгнах за банята ,тя точно казано изстреля за секунда, една струя само ,че..... около един метър . С други не ми се е случвало.Много е интересно.

fallback