Снимка: sxc.hu

Търсенето на нова работа може да бъде доста изнервящ и бавен процес. Повечето хора, които са в изходна позиция, нямат какво да губят и решават, че искат да намерят позиция, която удовлетворява техните вътрешни страсти и желания. Те запретват ръкави, подготвят си впечатляващо CV и са в очакване на страхотното работно предложение. Според изпълнителния директор Тони Хокет подобни методи за търсене на работа са остарели.

Разбира се, това не означава, че напълно трябва да пренебрегнете фундаменталните начини за търсене на нова работа. Просто човек трябва да е отворен за нови методи, дори те да изглеждат твърде нелогични. В случай, че се съгласите да опитате неконвенционални начини за търсене на работа, трябва да имате ясна посока за вашите цели и намерения. Специалистите съветват нетрадиционните методи да се използват пестеливо, разумно и само при необходимост. Ето ги и тях:

1.Бъдете уязвими. Може би вече знаете с какво точно искате да се занимавате и къде да работите. В този случай е добре да се опитате да създадете връзка с някои от хората, които работят във въпросната фирма. Най-добрият начин да създадете добро впечатление, е като се покажете уязвими. Другото важно нещо, което трябва да направите, е да споделяте възхищението си от работата на компанията и по-конкретно от хората, работещи в нея. По този начин винаги ще ви имат предвид, когато се освободи място.

2.Не се вкопчвайте само в една позиция/работа. Много малко хора знаят с какво точно искат да се занимават, когато стартират кариерата си. Понякога страстта към работата се развива и човек разбира какво му харесва, след като опита различни неща. Не отказвайте атрактивни предложения, защото не се знае как ще се развият нещата.

3.Покажете, че се нуждаят от вас. Проучете моментното състояние на компанията, в която искате да работите. Това може да се случи чрез намиране на познати, които работят там или чрез анализиране на обществената информация на фирмата.

Всяка компания има проблеми или спънки, затова запознавайки се с нейната по-детайлна информация, вие трябва да изградите свое мнение. Последната стъпка е да намерите начин да предложите адекватно решение на някое затруднение. От фирмата трябва да разберат, че вие сте идейни, искате да помогнете, но не желаете нищо в замяна.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase