Снимка: Sxc.hu
fallback

Със сигурност се е случвало на всеки един от вас. Посещавате парти или сватба, където всички се познават, но вие не познавате никого. Чувствате се объркани и леко некомфортно. Някои от нас са по-общителни, други не. Затова, ето тези няколко съвета, които ще ви помогнат да се адаптирате по-лесно и бързо към средата.

Никога не стойте самотни в някой ъгъл. Огледайте се, със сигурност има някои, който изглежда приветлив и ще ви бъде приятно да размените няколко приказки. Старайте се да изглеждате позитивни и приветливи.

Опитайте се да не задавате въпроси, които са от личен характер. Например може да направите комплимент за роклята, която носи дамата, с която сте решили да започнете разговор. Попитайте откъде я е купила, от каква материя е....

Успокойте се! Когато сме нервни, често говорим за себе си твърде много и споделяме информация, от която вероятно никой не се интересува.

Усмихвайте се, изглеждайте приятелски настроени. Ако гледате лошо, никой няма да иска да се запознае с вас.

На партитата винаги има един тип хора, които наричаме „лепки“. Ако това ви се случи и компанията на скучния или досаден човек не ви е приятна, кажете, че отивате до бара за напитка и просто не се връщайте.

В случай, че нещата вървят добре и има с кого да проведете разговор, Внимавайте какво ще попитате или кажете. На тези мероприятия се срещаме с хора от различен социален статус.

Ако насреща си имате лекар, никога не казвайте „Имам болки в ръката. Може ли да погледнете“. Вие сте на парти, не в болницата.

Ако срещнете учител, никога не казвайте " Вие сте късметлии, защото имате дълги ваканции“. Вместо това може да споделите, че сте сигурни колко е трудно да се мотивират децата.

Ако разговорът с момчето от туристическата агенция върви добре, никога не питайте: „Можете ли да ми предложите евтина почивка?". Вместо това, попитайте за най-интересните и красиви места по света.

Не прекалявайте с алкохола и се забавлявайте!

Още любопитни статии прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Дани Гадния

преди 10 години

Един мой приятел направо ги пита-"Ше моа ли да ти олижем п***чето"?

10

художника

преди 10 години

На парти, Марк Твен се доближава до една дама и за да завърже разговор и казва:- Мадам, Вие сте много привлекателна! А тя му отговаря, високомерно:- Уви, но не мога да кажа същото за вас, господине.- Ами тогава излъжете, като мен! Отговаря и той:):):)

9

Анонимен

преди 10 години

на парти, мом4е отива при моми4е което седи само и казва: - по-добре да не си губим времето, и двамата сме дошли за едно и също нещо - така ли? супер.. хаиде да ходим са сваляме мадами!

fallback