Снимка: sxc.hu
fallback

Скъпите парфюми не са прищявка, а последният детайл, който оформя вашата цялостна визия. Мирисът е силно оръжие, което често остава на заден план. Може би ви се е случвало да усетите познат аромат, който да ви върне назад във времето? Точно като позабравените песни.

Както знаем, човек има естествена миризма, която играе важна роля при избора на партньор. Това обяснява парадокса, че дори един мъж да изсипе цял флакон парфюм върху себе си, отново може да не впечатли жената, която желае.

Резултатите от ново изследване дават по-голяма яснота върху естествените мъжки миризми и влиянието им върху жените. Учени проследили как сексуалните предпочитания на дамите се променят в зависимост от нивата на тестостерона. Оказва се, че жените в овулация харесват миризмата на мъже с висок тестостерон, определяйки я като „мъжествена“ и „секси“.

Химикалът андростенол допринася за отделянето на естествен аромат, наподобяващ мускус. Мъжете произвеждат много повече от този химикал, отколкото жените, защото нивата на тестостверона се свързват с производството на андростенолни молекули.

Освен натуралната миризма има и други неочаквани фактори, които влияят върху сексуалното привличане. Ето кои са те:

1. Гладните мъже предпочитат по-закръглени жени. Изглежда временно състояние, каквото е гладът, може да повлияе върху преценката на мъжете. Според проучване гладните мъже са склонни да харесват по-закръглени жени, отколкото по-слаби. Същото се отнася и за друго временно състояние, а именно стресът. Когато един мъж е под стрес, той се оказва привлечен от дами с наднормено тегло.

2. Тялото издава всичко. Езикът на тялото може да направи една жена още по-привлекателна в мъжките очи. Важни са жестове като усмивка, докосване на косата, продължителен поглед и други. Дори една жена да е много красива, но да стои статично, не би привлякла толкова мъже, колкото една по-непретенциозно изглеждаща дама. Езикът на тялото провокира интерес у мъжете.

3. Тъмно червените и розови дрехи са по-атрактивни. Проучване на Университета на Рочестър установи, че пурпурният и розовият цвят действат като магнит за мъжете. Една жена, облечена в тези цветове, изглежда много по-привлекателна в мъжките очи. Обяснението е, че дамите в червено се смятат за по-сексуално отзивчиви заради асоциациите на цвета с плодородието. От друга страна, жените виждат мъжете с червена дреха като хора с по-висок статус.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Някой

преди 10 години

хаххахахахаха поредната статия преписана от някой я английски, я американски. А там харесват дебели жени, просто защото такива имат в повече (добре де мноооооггооо в повече). ;-)))

14

vbcb

преди 10 години

"Това обяснява парадокса, че дори един мъж да изсипе цял флакон парфюм върху себе си, отново може да не впечатли жената, която желае."Уау, невиждан, нечуван парадокс! Егати парадокса!

13

Анонимен

преди 10 години

taka si e ..kanibalite predpo4itat zakragleni..

fallback