Снимка: sxc.hu

Може би не сте чували за ФОМО, но със сигурност сте го изпитвали поне няколко пъти през живота си. ФОМО това е абревиатура, произлизаща от английския израз „fear of missing out“ - или „страх от пропускане на нещо“ буквално преведено на български. Този страх се изразява в напрегнато чувство и свиване на корема.

Всъщност ФОМО е неизбежно свързан с днешния конкурентен и забързан начин на живот. Има области, в които страхът може да се окаже твърде болезнен и труден за понасяне. Такава област е професионалния живот. Последното нещо, което един амбициозен човек иска да види, е как други негови колеги получават вълнуващи възможности и участие в най-добрите проекти. За щастие почти от всяка ситуация има изход.

Следвайте следните прости стъпки и завинаги забравете за професионалния ФОМО:

1. Бъдете честни. Първата стъпка за справяне с ФОМО е да оцените вашите умения и позицията, в която се намирате. Наистина ли сте способни да се заемете с всички задачи, които искате? По-добре фокусирайте работата си към по-малко задачи, за да се получи максимално качествен резултат. Също така бъдете честни със себе си и се опитайте да анализирате поведението си отстрани. Има ли нещо в държанието ви, което може да отблъсква вашите колеги?


2. Бъдете ангажирани. Прекарвайте повече време с вашите колеги, защото по този начин ще си осигурите повече социални контакти и ще се чувствате по-спокойни. Не забравяйте, че близостта с колегите е важна, особено при екипната работа и включването ви в желаните проекти. Направете повече усилия, за да се сближите с хората в офиса и показвайте ангажираност и сериозност към работата. Предложете да помогнете на някой свой колега с дадена задача, това със сигурност ще бъде във ваша полза.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase