Снимка: thechart.blogs.cnn.com
fallback

Полиаморията е поредното актуализиране в любовния лайфстайл. Явно полигамията вече не е на мода, а моногамията отдавна е заклеймена като архаична. Полиаморията е нова актуална тенденция, която се изразява в откритите любовни отношения с няколко човека наведнъж.

В академичния свят предпочитат названието „не-моногамия“. В САЩ и други страни тенденцията все повече семейства да практикуват полиаморията се засилва.

Ето и малко повече информация и факти за това явление:

1. Няма доказателства, че моногамията се отразява по-добре на връзката в различни аспекти като: дълголетие, щастие, здраве, сексуално удовлетворение и емоционална интимност. Също така няма доказателства, че полиаморията действа по-благоприятно върху отношенията между двамата души.Така че човек трябва да прави това, което кара него и партньора му да се чувстват добре.

След преглед на научни доказателства не е открита емпирична основа, която да подкрепя твърденията, че моногамията е полезна за връзката. Обикновено аргументите „за“ моногамното поведение са: защита от ревност, полово предавани болести и евентуална раздяла.

2. Не всички жени са фенки на моногамията. Те просто не искат да бъдат лъгани и пренебрегвани. Исторически погледнато моногамията е била наложена от мъжете на жените, които искали да бъдат сигурни кой ще наследи тяхната собственост и имущество. По-късно се твърдеше, че моногамният брак защитава децата и дава финансова стабилност на жените във времето, когато дамите все още не са имали големи възможности за развитие.

Сега, в 21-ви век, повечето жени искат равни права, което включва равно сексуално удоволствие и лична свобода с мъжете.

Останалото прочетете в Tailoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

От"Тук"

преди 11 години

"Докато страдаме поради отделеността, самата любов оформя форма - нещо осезателно, с което можем да се свързваме. Но в мига на Единението Единственият, който няма форма, казва: Аз съм Източникът на сериозността и опиянението. Всички красоти са израз на Моята Красота. Аз съм самата Красота. Въобще си спрял да съзерцаваш Моето отражение. Сега си спечелил правото да се удивляваш на Моята гола Същност."

30

От"Тук"

преди 11 години

"...В Любовта няма по- голямо и по- малко. В Любовта няма нито предели, нито граници.Но, не е любов това, което е готово да окове любимия в окови.Не е любов и това, което плътта и кръвта ще разгорещи.Не е любов това, което привлича жената към мъжа, само за да се размножат и да увековечат с плът връзката си.И какво са мъжът и жената, ако не единния човек, счупен на две и принуден да пие горчивия сок на Двойнствеността и да мечтае за нектара, който се нарича Единство."

29

me

преди 11 години

И е малко абсурдно, че всички виждат само сексуалната страна на въпроса. Всъщност не става въпрос за разюзданост, защото тя няма нужда от дефиниция, хората са изневерявали на половинките си от както свят светува. И изглежда няма сила, която да го спре.В случая става въпрос за поддържането на открита ВРЪЗКА с повече от 1 човек. Което е коренно различно. Това много повече се доближава да полигамията и полиандрията. Да, шансът да намериш повече от 1 истински партньор е малък, но съществува.

fallback