Снимка: sxc.hu
fallback

На всеки човек почти му минава мисълта, че работата му вреди на здравето по един или друг начин. Истината е, че една част от хората, които си мислят това, са напълно прави.

За добро или лошо, работата на човек играе важна роля за неговото психическо и физическо здраве. Добрата новина е, че има професии, които са полезни за човек, но други водят до многобройни недостатъци за здравето.

Тук са показани няколко признака, които категорично могат да ви дадат яснота дали вашата работа ви вреди.

Ето и кои са те:

1. Работите професия с ранно пенсиониране

Много от мъжете копнеят за такъв тип служба, в която да ги пенсионират на около 50-годишна възраст и те да се посветят на спокоен живот, пътувания и почивка, но може би трябва да се замислят за негативите от ранното прекратяване на кариерата им.

Според проучване на австрийски изследователи, голяма част от хората и то най-вече мъжете, които се пенсионират рано, умират преждевременно (до 67-годишна възраст). Според изследването това може да се дължи на негативни здравни навици, които пенсионерите придобиват, включително тютюнопушене, употреба на алкохол, нездравословно хранене и редки физически упражнения.

2. Примирявате се с работата, която мразите

Ако работите години наред нещо, което ви е омразно, вие ще навредите доста на вашата психика. Изследване, публикувано в списание "Човешки отношения", е установило, че работниците и служителите, които са работили цял живот една и съща работа, която не харесват поради липса на други възможности и липса на смелост да рискуват, по-често страдат от стрес, депресия и изтощение.

3. Полагате извънреден труд

Една стара поговорка гласи, че трудът не е убил никого, но изследванията показват, че това не е вярно.
Европейско проучване установи, че извънредният труд може да бъде лошо за сърцето на служителите. Тези, които работят повече от 10 часа на ден, са с 60% по-висок риск от сърдечни проблеми, като инфаркт, отколкото тези, които не го правят.
Учените дават няколко обяснения за това. Те смятат, че хората които полагат извънреден труд, са по-агресивни, по-конкурентоспособни и по-напрегнати и като цяло не се грижат достатъчно за здравето си поради липса на време.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

соя

преди 11 години

МРАЗИХ БОЯДЖИИСКАТА РАБОТА НЕ СЪМ Я РАБОТИЛ НИКОГА НО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА Я РАБОТЯ НЯМАХ ИЗБОР. ДОКАТО СЕ УЧИХ ПО СПЕЦИАЛНОСТА МЕН МИ СЕ ГАДЕШЕ УЧИХ СЕ В БРИГАДА ОТ 8 ЧОВЕКА КАТО МЕ ИЗВИКА СЪСЕДА ДА МУ БОЯДИСВАМ АПАРТ..ЗА ДВА ДНИ ВЗЕХ 200 ЛВ.ОТ ТОЗИ ДЕН МИ СЕ ПОЯВИ СТИМУЛ ДА РАБОТЯ ТОГАВА БЯХ НА 30Г СЕГА СЪМ 55Г РАБОТЯ СЪС УДОВОЛСТИЕ И СИ ОБИЧАМ РАБОТАТА ПОЛУЧАВАМ УДОВОЛСТВИЕ ЗАЩОТО ИМА СТИМУЛ СЕМЕИСТВОТО МИ НЕ ГЛАДУВА ВСИЧКИ ОТ СЕМЕИСТВОТО МИ СМЕ МАЙСТОРИ ПО РЕМОНТ РАБОТИМ ДО КЛЮЧ.ДИРЕКТОР СЪМ АЗ

27

Анонимен

преди 11 години

Простака е велик.Тежко и горко на тези, които работят за него.

26

Анонимен

преди 11 години

Мен безработицата не ме убива. Напротив, стимулира ме да бъда силна и да намеря добрата работа за мен.Никога няма да допусна да бъда унижавана и разболявана от някой самозабравил се бизнесмен,който си избива комплексите върху подчинените си.

fallback