Дженифър Лопес и Джейн Фонда водеха семейни войни в "Свекървище". Снимка: Outnow.ch
fallback

Мъжете са от Марс, Жените – от Венера. Срещнали сме се на Земята и трябва някак да съжителстваме мирно. Удава ни се, честно казано – любовта се оказва универсално средство за създаване и поддържане на равновесие.

Различията обаче понякога се проявяват и не е учудващо да доведат до значителни проблеми. Когато сте във връзка с човек, когото цените много, има някои неща, които трябва да избягвате да казвате. Ето някои от тях:

„Не понасям майка ти!“

Колкото и да е строга мама, колкото и да ни се е карала и ограничавала, тя винаги си остава „мама“. Според проучвания жените търсят мъже, които да приличат на бащите им, а мъжете – на майките им. Представете си какво би било разочарованието на приятеля ви, ако му заявите, че не харесвате собствения си първообраз!

„Трябва да позаякнеш малко!“

Това е удар директно под кръста на самочувствието на който и да било тънкообиден мъж. Забележки от този тип могат не само да засегнат самочувствието на мъжа и да го обидят, но и да го накарат да стигне до крайности, ако е твърде привързан към вас (да не излезе от фитнеса 2 месеца). Как бихте се почувствали вие, ако той ви каже „Трябва да се поразкрасиш малко!“.

„А пък бившият ми...“

Мъжете са същества със силно чувство за собственост, затова историите за друг мъж, който ви е „притежавал“ преди него, могат да го разстроят. Докато жените са по-любопитни и искат да знаят повече за бившите на партньора си, мъжете странят от подобни истории.

„Изглеждам ли дебела в тази рокля?“

Да пазарувате с приятеля си може би не е много добра идея. Ако искате откровено мнение, което няма да ви засегне, ако не ви хареса, по-добре се обадете на най-добрата си приятелка. Дори и тя, и той да мислят едно и също, по-спокойно бихте приели нейната гледна точка.

„Казах ли ти!?“

Когато човек допусне грешка и я осъзнае, едно от най-неприятните неща е някой да му натяква колко е бил прав. Оставете човека да се поучи от грешката си и не се дръжте така сякаш се състезавате един с друг. Любовта не е съревнование, а фигурно пързаляне по двойки. Балансирайте!

Още интересни статии прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

ZET

преди 10 години

Dartite po-dalech ot mladite!

9

???

преди 11 години

Коѝ пък е казал че тррябва да харесвам ***ѝка му ? Или ми харесва или не!

8

ТИ

преди 11 години

и без роклята си дебела

fallback