Снимка: архив, Reuters

Из цял свят сключването на брак е свързано с редица сложни ритуали. Въпреки че времето изтрива много от детайлите по церемониите и че много традиции се забравят, имаме примери за някои от най-странните обичаи по света.

Ритуалът на плача в Китай

Сватбата е нещо, което ние посрещаме с радост и много усмивки. В Китай обаче хората от един род плачат, за да изразят щастието си. Жените от страна на булката започват да леят сълзи още месец преди сватбата, защото вярват, че създават сладко-солена песен с различните тонове на гласовете на всички плачещи.

Дървета и кучета в Индия

Индийците взимат брака много насериозно – той е свещен и изключително важен, особено за жените. Резултат от суеверността на хората в Индия е и явлението „манглик“. Ако момиче се роди при обстоятелства, които вещаят зло бъдеще, тя е наречена „манглик“ и е предвещано, че който се ожени за нея, ще умре след година. Поради това такива момичета се женят първо за куче или дърво и после за мъж.

Цапаници в Шотландия

Всяка булка си представя как на сватбата си ще изглежда безупречно красива, прелестна и... чиста. Не и жените в Шотландия обаче. Това е моментът, в който момичето се облича колкото се може по-грозно. Приятелите й я цапат с боклуци, яйца, риба, кал и т. н. с цел да я унизят. Идеята е, че ако тя може да понесе това ужасно унижение, то тя ще може да преодолее всякакви трудности в брака.

Мавритания с пълните си булки

Булката прототип в съзнанието ни е тази жена, която се подлага на диета през последните месеци преди сватбата. Мавританките разбират този мит из основи. Пълната булка там символизира това, че дори в бедна страна съпругът е способен да поддържа жена си задоволена и нахранена.

Останалите може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase