Снимка: Sxc.hu
fallback

Опасно заболяване са открили учените в САЩ – нарекли са го „Синдром на тъщата“. Болестта води до проблеми от сексуален характер, тревожност, сърдечносъдови оплаквания. От него страдат само заврените зетьове. Подобно на него трябва да има и заболяване „Синдром на свекървата“, макар че още не е доказано, симптомите са налице – повече от половината омъжени жени на планетата страдат от него. Официална статистика няма, но доказателство са вицовете, пословиците и поговорките, сценариите за филми, театрални пиеси и книги, които няма как да не са взети от изворите на живота.

Изследването обхванало мъже в периода преди и след сватбата. Резултатите показали, че при 70% от тях проследяваните жизнени показатели се повишили, а при 30% – значително се понижили.

Анализите говорят, че дори видимо да е липсвал проблем в отношенията между мъжа и майката на жена му, „Синдромът на тъщата“ все пак се проявявал. Причината се корени в това, че организмът на адамовците е програмиран за конфликт с майката, защото на подсъзнателно ниво и двамата се стремят да доминират – единият над жена си, другата – над дъщеря си.

Знаем, че постоянното напрежение в дадена сфера стига до оформянето на „хубав“ стрес, който пък започва да подкопава здравето ни в различни части и системи на нашия организъм. Като се започне от нервите и се стигне до увреденото сърце, вследствие на преглътнати многобройни обиди.

Бил проведен интересен експеримент с 200 души. Те трябвало да си спомнят тези моменти в живота, когато са били обиждани. След това вниманието им било прехвърлено на други въпроси, след което отново били върнати към болезнените спомени. Предварително учените отбелязали кой от участниците през годините е успял да прости за нанесените обиди и кой – не е променил чувствата и отношението си.

След упражнението били измерени параметрите на сърдечния ритъм и кръвното налягане. Оказало се, че хората, простили обидите, спокойно реагирали на спомените, а другите показали учестено сърцебиене и повишено кръвно налягане.

А когато спомените се връщат многократно? Ето откъде започват болестите – инсулт, инфаркт и хипертония.

Затова учените съветват да не таим злото в себе си и да прощаваме на тъщите, свекървите, съседите, началниците, колегите, роднините си – на всички познати и непознати хора, които ни обидят. Не за първи път науката доказва неща, които са били въпрос на религиозни догми, като например християнското прощаване на грехове и отвръщане на злото с добро.

Американско проучване доказва, че простата, но искрена благодарност даже за дребни неща, е способна да спаси брака. В продължение на 9 месеца били изследвани отношенията в 25 семейства с голям брачен стаж. Резултатите показват, че загриженото и внимателно отношение на мъжете и жените един към друг помага за стабилността на връзката. Думата „Благодаря“ е равнозначна на физическо проявление на ласката, прегръдката и целувката.

Още интересни статии прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

до 32

преди 11 години

Що за хора допускаме до себе си- женейки се или омъжвайки се? Правиме живота си и живота на семейството си един кошмар, допускайки използвачи родители да ни тровчт живота? Лично аз не съм видяла добро от свеките! Все тичаше за дъшеря си, сега изведнъж клекна и пак дъщеря и има деца, та не може да я обгрижва, моите деца обаче да си се гледат сами, те не искат грижи, че дъщеря и трябва да си почива, пък снахата - взела ми е синът-ще ми е робиня, тя родители няма......само моите деца имат родители.

29

Анонимен

преди 11 години

Същото само, че за снаха със свекърва, която има дъщеря: Страшното е, когато тъщата си има син. Дори да живееш в собствен дом, тъщата ще се опитва да те ограбва, а не да ти дава. Все се опитва да вземе от семейството на сина, за да даде на дъщерята. И само дъшерята има деца, на синът са чужди и тя не иска да участва в гледането им. А, но като се стигне до гледане-изведнъж се сеща, че синът и е женен, та защо да не освободи шерка си от грижи за нея? Аа снахата да си почива?. Що за хора допускам

28

Тъщата те мрази

преди 11 години

Страшното е, когато тъщата си има син. Дори да живееш в собствен дом, тъщата ще се опитва да те ограбва, а не да ти дава. Особенно, ако съпругата ти е силно привързана към майка си. Да се разведеш е най-простото. Но ако емаш деца, става много сложно. Това използуват тъщите и чрез Троянския кон - дъщеря си, винаги ще те ограбва. Насторойва собствените ти деца едно срещу друго. Кеф и прави да ти прави зло .Изпитал съм го на гърба си и затова мразя подобни тъщи. Затова - бягай в друго населено мяст

fallback