Снимка: sxc.hu

Казват, че само квалифицираният и амбициозен човек успява да се изкачи нагоре по бизнес стълбата на постиженията. Успехът обаче винаги идва заедно с много мъчения, лишения и компромиси. Много хора се превръщат в работохолици, за които работата е от първостепенно значение. Разбира се, никой няма право да осъжда подобно поведение. Единственият недостатък, който задължително трябва да се отбележи, е стресът, с който работохолиците ежедневно се сблъскват.

Както знаем, стресът е причина за много здравословни проблеми, затова ви предлагаме няколко начина, по които да намалите напрежението, но не и работата:

1. Научете се да се отказвате. Когато сте претоварени, неработоспособни и стресирани, по-добре си дайте почивка. В подобно състояние добрите идеи просто няма да ви споходят. Трябва да успеете да определяте моментите, в които наистина имате нужда от презареждане. Едва когато умът и тялото ви се почувстват освежени, добрите идеи ще ви хрумнат.

2. Използвайте стратегия и план. Когато нещата изглеждат непреодолими, най-често те са резултат от рутината ден за ден. За да спрете инерцията, направете крачка назад и се вгледайте в перспективите пред вас. Известно време се отделете от нещата, които ви разсейват и направете стратегия и план как искате да се развива вашата кариера.

3. Смесете работата и удоволствието в едно. Всеки път, когато стресът на работното място стане непоносим, излезте навън да пийнете с колеги. По този начин ще имате възможност да видите сериозните офис задачи под различен ъгъл. А и подобни излизания винаги сплотяват колектива.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase